SUNDHEDS-BREVKASSEN

Så meget rødt kød må du spise som kvinde

Brevkassen: Ønsker du ligesom Lone at vide, hvor meget rødt kød, det er sundt for kvinder at spise, kan du få svar her i Avisen.dk’s nye brevkasse.
Ønsker du ligesom Lone at vide, hvor meget rødt kød, det er sundt for kvinder at spise, kan du få svar her i Avisen.dk’s nye brevkasse.
Ønsker du ligesom Lone at vide, hvor meget rødt kød, det er sundt for kvinder at spise, kan du få svar her i Avisen.dk’s nye brevkasse. Julie Retbøll Eriksson

Spørgsmål:

Hej!
Man hører meget forskelligt om, hvorvidt det er sundt for kvinder at spise rødt kød eller ej. Men hvad er rigtigt? Kan jeg med ro i sindet spise det - og i hvilke mængder?Venlig hilsen
Lone

Svar:

Hej Lone
Jeg kan godt forstå, du er forvirret over, om du skal spise rødt kød eller ej. Sandheden er, at der er fordele og ulemper ved begge dele.

Når jeg omtaler rødt kød, henviser jeg til okse, svin, lam, vildt og firbenet dyr generelt. Fordelen ved at spise rødt kød for kvinder er, at det er en god kilde til jern.

Det skal dog siges, at der også findes andre gode jernkilder, men fordelen ved kødet er, at det er en jernkilde, der optages hurtigt.

Specielt i den fødedygtige alder mister kvinder jern gennem deres menstruationer, og derfor er det særligt vigtigt at få tilført det gennem kosten.

Som du selv skriver, så er der dog ikke kun fordele ved at spise rødt kød. Der er nemlig undersøgelser, der indikerer, at rødt kød i store mængder kan være kræftfremkaldende. Derfor skal du være opmærksom på mængderne.

Fødevarestyrelsen anbefaler max 500 gram rødt kød om ugen fra firbenet dyr. Jeg vil anbefale dig, at følge disse retningslinjer og i stedet spiser kylling, kalkun og fisk.

Der er også fordele ved at tage en kødfri dag engang i mellem, hvor du i stedet fokuserer på grøntsager og proteinkilder fra for eksempel æg, bønner og linser.

Få inspiration til opskrifter med og uden køb på www.gladlivsstil.dk.

Glade hilsener
Julie


Du kan også skrive dit spørgsmål til Julie Retbøll Eriksson på [email protected] Skriv 'Avisen.dk' i emnefeltet.

Skriv til brevkassen

Vil du også vide mere om kost, træning og livsstil mere generelt, så skriv dit spørgsmål til vores dygtige brevkasseskribent Julie Retbøll Eriksson på [email protected] Skriv Avisen.dk i emnefeltet.

Julie er sundheds- og livsstilsekspert og står bag firmaet Glad Livsstil.

Svarene bliver bragt her på Avisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.