Problemer med hukommelsen? Her er fem fif

En god hukommelse er en fordel, når du arbejder. Her er fem tricks, der kan hjælpe dig med at forbedre din hukommelse.
Problemer med hukommelsen? Det kan du gøre noget ved.
Problemer med hukommelsen? Det kan du gøre noget ved. Foto: Colourbox

Det er en stor fordel at have en god hukommelse i de fleste jobs. Psykologer og forskere har fundet frem til en række metoder, der kan hjælpe dig med at forbedre din hukommelse. Business Insider har samlet fem, som du kan læse om her.

Læs en bog
Det er ikke kun spændende at læse en god bog. Når vi læser en fysisk bog, sidder vi med den i hænderne og bladrer fra side til side, og netop den handling hjælper din hukommelse.

Et godt ægteskab
Forskning viser, at personer, der har været i et forhold længe, har en fordel, når det handler om at huske. Når man lever tæt sammen og deler mange oplevelser, skal man også tænke ens. Og det er god træning for hukommelsen.

Skriv om dine oplevelser
Forsøg viser, at når man skriver om sine oplevelser, bruger man mindre tid på at tænke på dem. Det gør, at der bliver plads til at huske andre ting i stedet.

Gå en tur i skoven
Psykologer fra University of Michigan bad to forskellige forsøgsgrupper om at gå en tur. Den ene gruppe gik en tur i et bymiljø, mens den anden gruppe var i skoven. Bagefter tog de en test, der viste, hvor meget de kunne huske. Dem, der havde været i skoven, klarede sig 20 procent bedre.

Lav en sammenhæng mellem dine tanker
Når du lærer noget nyt, skal du sætte det i sammenhæng til noget, du allerede kender. Så bliver det nemmere for dig at huske nye ting og lære nye systemer at kende.

Kilde: Business Insider.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.