Sov bedre om natten: Her er et tip der virker

"Hvis jeg ikke falder i søvn nu, kan jeg slet ikke lave den præsentation i morgen!" "Hvis jeg ikke falder i søvn nu, så bliver jeg ikke kreativ nok, og så tjener jeg ikke de penge jeg skal, så jeg kan blive lykkelig resten af mit liv!"

Klokken er to om natten, og den der følelse kommer igen.

Følelsen af panik der spreder sig i kroppen og tankerne lige i det sekund, man opdager, at søvnløsheden er ved at få overtaget.

Bekymringer er der nok af, og de kommer ofte snigende på de mest upraktiske tidspunkter, og de står ofte i vejen for vores søvn.

Men det er der råd for. Ifølge forfatter og Coach Kat Forsythe, kan du nemt træne din hjerne til at falde i søvn. I en blog i Huffington Post giver hun dig fem ting, du skal sige til din hjerne, når den skal slukke ned.

Sandheden er nemlig, at hjernen tror på alt du fortæller den. Den skal bare trænes. Hjernen har brug for en kurs at følge, og du skal give den retningen. Hvis retningen bliver panik og bekymringer, vil hjernen automatisk følge den retning. I stedet skal du fortælle den dette.

1: "Hør her hjerne. Jeg skal ikke tænke på det nu. Jeg ved du gerne vil bekymre dig, men det kan ikke lade sig gøre. Istedet tænker vi på dette:" (Bestem selv et rart og afslappende emne)

2: "Min mor fortalte mig altid, at det er alt det andet, der er vigtigt og ikke søvnen. Hun sagde også, at alting virker værre om natten (det behøver ikke være sandt, men det virker beroligende)

3: "Nu tager jeg en ferie fra den bekymring, for ligenu kan jeg ikke gøre en pind ved det alligevel. Hvis jeg nu tog en rigtig ferie, hvordan ville jeg så have det?"

4: Find din egen beroligende sætning og gentag den rigtig mange gange. For eksempel 'Jeg er tryg og fredfyldt' brug det som et mantra, og sig det eventuelt højt for dig selv.

5: Hvis alt andet fejler, så aftal med dig selv, at du tager en sovepille, hvis du ikke er faldet i søvn indenfor en time. Kat Forsythe understreger, at denne løsning ikke skal være hver dag. Ofte sker det, at man falder i søvn inden man når at tage pillen.

Kilde: Huffingtonpost.com

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.