Metro-entreprenør: Vi har nultolerance over for vold

Metrobyggeriets italienske hovedentreprenør CMT har tidligere været i fokus i forbindelse med vold mod ansatte. Nu truer ny sag. Læs firmaets kommentarer her.
De tre tenorer? Nej, her er det de tre italienske entreprenører Remo Grandori, Fabrizio Di Amanto og Pietro Salini, der underskriver kontrakten på Cityringen i 2011. De udgør tilsammen Copenhagen Metro Team, der er hovedentreprenør på metrobyggeriet.
De tre tenorer? Nej, her er det de tre italienske entreprenører Remo Grandori, Fabrizio Di Amanto og Pietro Salini, der underskriver kontrakten på Cityringen i 2011. De udgør tilsammen Copenhagen Metro Team, der er hovedentreprenør på metrobyggeriet. FOTO: Polfoto/Martin Lehmann

Metrobyggeriets hovedentreprenør har længe haft ondt i arbejdsmiljøet. Nu trues Copenhagen Metro Team af en ny sag om vold mod ansatte.

Læs også: Metro-chef anmeldt for rå vold: Ansat spiddet med søm

Som Avisen.dk i dag kan afsløre, er en byggeleder fra CMT politianmeldt for at have overfaldet en portugisisk betonarbejder.

Den ledende medarbejder fra det italienske byggekonsortie skulle angiveligt have slået betonarbejderens hånd ind i et bræt, hvor den blev spiddet af et rustent søm, og efterfølgende truet med at smide ham ned i en dyb skakt.

Kommunikationschef Jens Munch vil ikke udtale sig konkret om episoden, så længe politiet undersøger sagen.

- Vi tager afstand fra enhver form for vold, det skal ikke finde sted. Af hensyn til alle parter kan vi ikke udtale os om, hvad der måtte være sket, så længe politiet efterforsker sagen. Men skulle der være kød på den anmeldelse, er det selvfølgelig alvorligt, siger han.

Så I kan ikke bekræfte hændelsen, udover at der foreligger en politianmeldelse?

- Nej, men jeg tiltro til, at vores politimyndighed undersøger den slags grundigt. Så vi afventer resultatet af den undersøgelse, siger Jens Munch.

Vold vil få konsekvenser

Kommunikationschefen understreger, at arbejdsmiljøudvalget i CMT er fuldt informeret om sagen og er enige om at afvente politiets undersøgelse.

- Vi har selvfølgelig selv haft undersøgt sagen, men det er jo vores interne undersøgelse, siger han.

Den pågældende byggeleder skulle være berygtet for sit voldsomme temperament. Hvad siger I til det?

- Det har jeg ingen kommentarer til.

Jeres bestyrelsesformand har tidligere udtalt, at der er nultolerance over for vold og mobning i CMT, og at  krænkelser vil få konsekvenser. Gælder det også i dette tilfælde?

- Bestyrelsesformandens udtalelser står selvfølgelig ved magt.

Så vil denne her byggeformand blive fyret, hvis politiet rejser sigtelse?

- Nu er vi ved at konkludere på sådan noget måske-måske, men bestyrelsesformandens kommentar står selvfølgelig ved magt, så skulle der være hold i politianmeldelsen, er det en alvorlig sag.

Mange tidligere tilfælde af vold

Ifølge en arbejdspladsvurdering (APV), som CMT foretog blandt 123 danske og udenlandske ansatte fra hovedkontoret, blev der i 2012 registreret ni tilfælde af fysisk vold, seks tilfælde af trusler om vold, syv tilfælde af sexchikane og 16 tilfælde af mobning.

Kan I forstå, hvis den aktuelle sag bidrager til en opfattelse af, at der hersker et meget råt arbejdsmiljø i og omkring CMT?

- Hvad denne her situation kan bidrage til, vil jeg altså ikke stå og tale om. Som jeg efterhånden har sagt nogle gange, ved vi endnu ikke, hvad der er sket, og vi afventer politiets undersøgelse. Så er den ikke længere lige nu, slutter Jens Munch.

Vold på metrobyggeriet - ved du noget?
  • Staten, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune udgør tilsammen Metroselskabet, som står bag anlægget af 'Cityringen' til 22 milliarder kroner.
  • Det italienske konsortie CMT er hovedentreprenør på metrobyggeriet, som beskæftiger op til 1.500 byggefolk årligt, hvoraf de fleste er udlændinge.
  • Arbejdsulykker og sager om dårligt arbejdsmiljø klæber til byggeriet.
  • Kender du noget til den konkrete voldssag, vold mod andre ansatte eller andre alvorlige problemer med arbejdsmiljøet? Så vil Avisen.dk gerne høre fra dig.
  • Skriv til [email protected]

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.