Metrofirma om voldsanklager: Vitor blackmailer os

Det irske vikarbureau ICDS går i rette med den kritik, som en portugisisk metroarbejder i dag retter mod firmaet. Til gengæld forsikrer firmaet, at ingen ansatte skal være bange for at miste jobbet, hvis de vidner i voldssagen mod en højtstående byggeleder fra hovedentreprenøren CMT.
Vitor Sousa sidder klar på sit værelse på Cabinn i Ørestaden, hvor han har erklæret åben krig mod det irske vikarbureau ICDS og metroens hovedentreprenør CMT.
Vitor Sousa sidder klar på sit værelse på Cabinn i Ørestaden, hvor han har erklæret åben krig mod det irske vikarbureau ICDS og metroens hovedentreprenør CMT. FOTO: Søren Elkrog Friis

Den portugisiske metroarbejder Vitor Sousa retter i dag en bredside mod arbejdsgiveren ICDS og metroprojektets italienske hovedentreprenør CMT.

LÆS OGSÅ: Voldsramt metroarbejder: Jeg er aldrig blevet så ydmyget

Det irske vikarbureau ICDS er langt fra enig i hans udlægning af sagen.

- For det første, Vitor er aldrig blevet fyret, hvor har han det fra, spørger Maurice Doyle, der er Contracts Manager his ICDS.

Et brev fra den 12. februar indikerer ellers, at ICDS ikke har mere arbejde til Vitor, og at hans løn stopper ved udgangen af februar.

Men ifølge Maurice Doyle informerer brevet bare om, at Vitor ikke kan fortsætte som supervisor.

- Hvis han vil, kan han arbejde som tømrer på metroen, ingen problemer. Han skal bare præsentere os for en lægeerklæring om, at han er rask nok til at arbejde, siger Maurice Doyle.

Symptomer på PTSD

Vitor Sousa har været sygemeldt siden november, hvor han ifølge ham selv blev overfaldet af en højtstående italiensk byggeleder fra hovedentreprenøren CMT, som slog hans hånd ind i et søm.

LÆS OGSÅ: Metro-chef anmeldt for rå vold: Ansat spiddet med søm

En psykologerklæring fra Portugal fortæller, at Vitor har symptomer på PTSD som følge af overfaldet.

Den temperamentsfulde byggeleder er meldt til politiet for vold, men ifølge Vitor tør ingen af hans kolleger vidne i sagen, fordi de er bange for at miste deres job.

Maurice Doyle kan ikke kommentere den konkrete sag, så længe politiets efterforskning er i gang.

- Jeg kan kun sige så meget, at der er en sag mellem Vitor og en person fra CMTs ledelse. Jeg var der ikke selv, og jeg har ingen vidner. Jeg har kun hørt rygter om begge sider af historien, så det lader jeg det juridiske system om at afgøre, siger han.

Han forsikrer dog, at ingen ansatte hos ICDS skal være bange for at miste deres job, hvis de vidner i sagen.

- Det kommer absolut ikke til at ske, siger han.

LÆS OGSÅ: Metroarbejder: Helt normalt at få bank af byggelederen

Den udmelding står i kontrast til en lydoptagelæse af en telefonsamtale mellem Maurice Doyle og Vitor Sousa to dage efter voldsepisoden.

- Jeg er ligeglad med ham (den italienske byggeleder, red.). Jeg bekymrer mig kun om dig, og om at alle har et job. Jeg ved hvordan CMT opererer, og jeg ved, at han (byggelederen, red.) vil gøre livet meget svært for ICDS. Og det næste er så, at vi ikke har mere arbejde, siger han på lydoptagelsen, som Avisen.dk er i besiddelse af.

ICDS: Han truer vores ansatte

Maurice Doyle erindrer dog ikke telefonsamtalen, og han ønsker ikke at bekræfte, om det er hans stemme på optagelsen.

Overordnet mener ICDS-chefen dog, at Vitor har skumle motiver.

- Han har truet vores medarbejdere med at offentliggøre dokumentation, som han mener kan skade vores omdømme. Han forsøger at blackmaile både os og CMT til at give ham penge for at forsvinde, siger Maurice Doyle.

Det passer ikke, siger Vitor Sousa.

- Det handler ikke om penge. Jeg er ligeglad med penge. Jeg ønsker at fortælle danskerne, hvad det er for nogen firmaer, der bygger deres metro, siger han.

Ifølge Maurice Doyle er Vitors historie fyldt med fejl og opspind.

Det passer ikke, at Vitor selv har betalt for sit hotelværelse på Cabinn i Ørestaden. Det er også løgn, når han fortæller, at ICDS har haft arbejdere boende i huse i Kastrup, siger han.

Og det passer slet ikke, når Vitor påstår, at hans bror blev fyret fra ICDS for at presse ham til at droppe voldsanklagerne.

- Han blev ikke fyret. Han afsluttede sin kontrakt og parterne skiltes i fordragelighed, siger Maurice Doyle.

Vil slå igen med advokater

Han understreger også, at ICDS fjernede en computer en bærbar computer fra brødrenes fælles lejlighed i Sydhavnen, fordi den tilhørte ICDS, og broderen Aloisio ikke skulle arbejde mere for firmaet.

LÆS OGSÅ: Chef på metroen: "Jeg får ham der til at kneppe dig i røven"

Aloisio har ellers anmeldt sagen til politiet som tyveri, og mener, at ICDS har ønsket at fjerne beviser, som kunne resultere i negativ omtale af firmaet.

- Vi har intet at skjule, siger Maurice Doyle.

ICDS-chefen understreger dog, at en del af det materiale og dokumentation, som Vitor Sousa blandt andet har præsenteret Avisen.dk for, er internt materiale, som kun hans bror som ansat i administrationen havde adgang til.

Derfor kan Aloisio Sousa angiveligt komme i klemme med den tavshedsklausul i kontrakten, der efter afskedigelsen forbyder ham i at foretage sig noget, der kan skade firmaet eller dets omdømme.

- Vi vil gøre vores for at opretholde firmaets omdømme, og vi diskuterer i øjeblikket mulighederne med vores advokater, lyder den afsluttende bemærkning fra Maurice Doyle.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.