Medie: Ryanair og Norwegian indgår opsigtsvækkende samarbejde

Ryanair skal flyve passagerer for Norwegian, skriver medie.
- Vi har talt med Norwegian Air og nået en principaftale, siger Ryanair-direktør Michael O'Leary.
- Vi har talt med Norwegian Air og nået en principaftale, siger Ryanair-direktør Michael O'Leary. Foto: Scanpix arkiv

Hvis du fremover bestiller en flybillet hos det norske lavprisselskab Norwegian, kan du meget vel ende med gå ombord på et fly fra det irske selskab, Ryanair.

De to lavprisselskaber er nemlig igang med at indgå en samarbejdsaftale, skriver det amerikanske nyhedsbureau Bloomberg, som har været i kontakt med direktør for Ryanair Michael O’Leary.       

- Vi har talt med Norwegian Air og nået en principaftale. Nu er vi inde i detaljerne omkring justering af dele af vores bookingsystem med deres bookingsystem, siger han ifølge Bloomberg.

Ifølge aftalen skal Ryanair flyve Norwegian-passagerer ind fra mindre lufthavne til større. Herfra kan de så flyve videre med Norwegians langdistancefly.

Blandt de lufthavne, som aftalen omfatter, nævnes Københavns Lufthavn, skriver Bloomberg. Derudover nævnes blandt andet London Gatwick, Barcelona og Dublin.  

Norwegian tog afstand til Ryanair

Det er ellers ikke lang tid siden, Norwegian pudsede glorien og hævdede sig på bekostning af deres udskældte irske konkurrent. 

Det skete sidst i februar, efter statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mødte skarp kritik for at flyve med Ryanair.

I en munter besked på facebook bød Norwegian statsministeren velkommen ombord og understregede, at de ansatte hos det norske selskab arbejder under overenskomst.

Men nu er flyselskabet tilsyneladende ikke for fine til at arbejde sammen med Ryanair. 

Informationschef i Norwegian Daniel Kirschoff har ikke en direkte kommentar til samarbejdet, men udtaler i en mail til Ritzau Finans:

- Vi hilser alle initiativer velkommen, der giver passagerne flere valgmuligheder. Vi har haft samtaler med flere flyselskaber vedrørende eventuelle samarbejder, men der er ikke noget konkret på nuværende tidspunkt. Vores eget store og ekspanderende rutenetværk skaber desuden en stærk sammenhængskraft mellem vores kort- og langdistanceoperation.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.