Lyseslukker: Tivoli-ansatte må ikke komme med til fest

Når Tivoli torsdag slår dørene op for den store Lysfest, bliver det uden medarbejderne og deres familier. De får ikke længere gratis billetter til forpremieren på sæsonåbningen.
I morgen starter Tivolis Halloweensæson, så i aften skal alle lysene prøves af. Men det bliver uden medarbejdernes familier, som ikke har fået gratis billetter i år.
I morgen starter Tivolis Halloweensæson, så i aften skal alle lysene prøves af. Men det bliver uden medarbejdernes familier, som ikke har fået gratis billetter i år. Foto: Tivoli

Fredag begynder Halloween-sæsonen i Tivoli, og det er en gammel tradition, at medarbejdernes familier dagen før kan komme ind og se lysene blive testet.

Men nu er det slut med gratis billetter til Lysfesten, og det vækker vrede blandt de ansatte.

- Det er en af de få frynsegoder, som de lavtlønnede medarbejdere har, og den tager de nu. Det kan da ikke passe, at der ikke er råd til det, siger René Knudsen, formand for HK Service Hovedstaden, som repræsenterer mange af Tivolis medarbejdere.

"Uhyggeligt grådige"

Det er under et år siden, Tivoli sidst lå i konflikt med medarbejderne. Dengang skyldtes det, at de ikke ville betale ekstra til dem, der skulle på arbejde juleaften.

Læs også: Tivoli-ansatte skal knokle juleaften uden genetillæg

Nu er det billetterne til Lysfesten til en værdi af 900.000 kroner, der ryger. Det er ifølge René Knudsen uforståeligt for de ansatte, at Tivoli sparer den slags småpenge, samtidig med at de to direktører får lønstigninger for millioner.

- Det er ikke i orden rent moralsk, siger han, og kalder Tivolis ledelse "uhyggeligt grådige".

Ikke en spareøvelse

Når Tivoli ikke ønsker, at  og deres familier kommer til Lysfesten, skyldes det, at det i forvejen er et tilløbsstykke.

- Vi har rigtig mange gæster til Lysfesterne, så det er for at undgå, at de får en dårlig oplevelse, siger Simon Verheij, som er kommunikationsmedarbejder i Tivoli.

Men medarbejderne skal ikke opleve det som en spareøvelse. Det er en omlægning af frynsegoderne, forklarer han.

Tidligere har medarbejderne fået fem billetter til hver Lysfest, ti billetter til sommersæsonen, fem billetter til Halloweensæsonen og fem billetter til julesæsonen. Altså 35 billetter i alt.

Nu får de i stedet 20 billetter, som de kan bruge, når det passer dem inden for de tre sæsoner.

- Før var der mange, der ikke fik brugt deres billetter. Nu gør vi det mere fleksibelt, så det giver ikke nødvendigvis en besparelse for Tivoli, siger Simon Verheij.

Men det er ikke noget trøst for René Knudsen.

- Der var relativt mange, der brugte billetterne til Lysfesten, og det havde en stor værdi for dem, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.