Kontanthjælps-sjusk: Kommuner skal efterbetale 55 millioner kroner

5.000 kontanthjælpsmodtagere kan nu se frem til at få efterbetalt kontanthjælp efter fejl i sagsbehandlingen i sager om gensidig forsørgerpligt.
- Det er jo afgørende, at myndighederne overholder de regler, der er skabt - ikke mindst når det handler om mennesker og deres forsørgelse, siger Jørn Neergaard Larsen
- Det er jo afgørende, at myndighederne overholder de regler, der er skabt - ikke mindst når det handler om mennesker og deres forsørgelse, siger Jørn Neergaard Larsen Foto: Scanpix arkiv

55 milioner kroner. Så mange penge får 5.000 kontanthjælpsmodtagere nu tilsammen efterbetalt, fordi 88 af landets 98 kommuner i forbindelse med sagsbehandlingen af gensidig forsørgerpligt ikke har overholdt god forvaltningsskik. Det skriver BT.

Beskæftigelsesminster Jørn Neergaard Larsen (V) oplyser til Berlingske Nyhedsbureau:

- Der er blevet lavet en samlet undersøgelse af, hvordan sagerne er blevet håndteret, og der har det vist sig, at der er en lang række sager, som er blevet fejlagtigt håndteret.

I følge ministeren er det utilfredsstillende, at der har været så mange fejl i håndteringen af gensidig forsørgerpligt for samlevende.

- Det er jo afgørende, at myndighederne overholder de regler, der er skabt - ikke mindst når det handler om mennesker og deres forsørgelse, siger han ifølge BT.

I august sidste år afgjorde Ankestyrrelsen, at det er ulovligt, hvis en kommune kun underetter den ene part i sager, hvor der er blevet truffet afgørelse om gensidig forsørgerpligt.

Ifølge kommunernes egen undersøgelse, som netop er offentliggjort og indsendt til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, er der sket fejl i mindst én ud af ti sager.

Jørn Neergaard Larsen understreger ifølge BT, at han forventer, at der nu er styr på de forvaltningsretlige krav ikke mindst ude i kommunerne, men de mange sager giver grund til eftertanke.

- En gang i mellem er det måske sådan, at nogle af vores regler kan være så komplicerede, at det kan være en udfordring for de myndigheder, der skal administrere dem, at gøre det korrekt. Det er dog ikke nogen undskyldning. Når en regel er lavet af Folketinget, skal den selvfølgelig forvaltes efter sin ordlyd, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.