Kommune i u-vending: Nu får Erik sygedagpenge

Først stoppede kommunen Erik Petersens dagpenge, fordi de mente han var rask nok til at arbejde, mens han ventede på strålebehandling for kræft. Nu vender kommunen på en tallerken. Rekord i 200 meterløb i tilbagetog, lyder det fra Erik Petersen.
Erik Petersen er selv socialrådgiver. Derfor kendte han systemet godt nok til, at han fik sine sygedagpenge. Andre borgere vil ikke kunne tage samme kamp, mener han. 
Erik Petersen er selv socialrådgiver. Derfor kendte han systemet godt nok til, at han fik sine sygedagpenge. Andre borgere vil ikke kunne tage samme kamp, mener han.  Privat

Først var han ikke syg nok til at modtage sygedagpenge. Nu vender Høje-Taastrup Kommune på en tallerken i sagen om 58-årige Erik Petersen, der er i strålebehandling mod prostatakræft.

Derfor får han udbetalt sygedagpenge igen med tilbagevirkende kraft.

LÆS OGSÅ: Venter på behandling for kræft: Ingen sygedagpenge til Erik

Det sker efter, at Erik Petersen gennem sin fagforening klagede over afgørelsen.

Erik Petersen er glad for, at Høje Taastrup Kommune har åbnet for sygedagpengene. Det giver ham ro til at koncentrere sig om sin behandling.

"Men kommunen har hele tiden vidst, at jeg skulle i strålebehandling. Det sender man jo ikke folk i for sjov. Det er det for farligt til," siger Erik Petersen.

Han kalder kommunens genvurdering af sagen for rekord i 200 meterløb i tilbagetog.

Nye oplysninger i sagen

I afgørelsen for sygedagepenge-stoppet skrev kommunen tilbage i august, at Erik Petersen var rask nok til at varetage et arbejde, mens han ventede på behandling.

Hvis han blev for syg under strålebehandlingen, kunne han melde sig syg på ny.

Nu skriver kommunen, at de har modtaget nye oplysninger fra hospitalet om Erik Petersens helbred, og derfor åbner op for sygedagpenge.

"Det fremgår, at du aktuelt er i behandling for en potentiel livstruende lidelse," skriver kommunen i afgørelsen.

Høje-Taastrup Kommunes jobcenter lægger vægt på, at den operation Erik Petersen fik mod prostatakræft i april og strålebehandlingen skal ses som et sammenhængende forløb.

Det var kommunen ikke bekendt med før, står der i afgørelsen.

Men det er Erik Petersen ikke enig i.

”Der er ikke kommet nye oplysninger i sagen. Det eneste nye er, at lægeerklæringen er skrevet så soleklar, at kommunen kan forstå den,” siger Erik Petersen.

"Kommunen mangler empati"

Han siger, at kommunens håndtering af sagen vidner om inkompetence og manglende empati.

"Det er pinligt, for socialrådgiveres vigtigste arbejdsredskab er empati. Ellers kan du jo aldrig forstå, hvilke behov og støtte som borgeren har brug for,” siger Erik Petersen, der selv er uddannet socialrådgiver.

Derfor har han haft gode forudsætninger for at følge sagen. Han frygter for de borgere, der ikke på samme måde kan tage kampen med kommunen.

"De har ikke en chance," lyder det fra Erik Petersen.

Jobcenterchef i Høje-Taastrup Kommune Dorthe Nielsen oplyser til Avisen.dk, at kommunen har modtaget nye oplysninger i hans sag, og det er derfor sygedagpengene er genoptaget. Hun har ikke yderligere kommentarer til sagen.

Næste slag i december

Den nye afgørelse betyder, at Erik Petersen får udbetalt sygedagpenge, mens han er i behandling og de efterfølgende måneder, hvor han skal komme sig ovenpå strålebehandlingen.

Han forudser dog et nyt slagsmål med Høje-Taastrup Kommune til december.

Udover prostatakræften lider Erik Petersen af slidgigt, hyppige migræneanfald og koncentrationsbesvær. Han tager dagligt 31 piller mod kroniske smerter, inkontinens og slidgigt.

"I afgørelsen lægger de vægt på, at jeg er i behandling for kræft. Men de glemmer at se på mit helbred som helhed, som gør, at jeg ikke er i stand til at have et fuldtidsarbejde," siger Erik Petersen, der selv vurderer, at han kan arbejde ti timer om ugen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.