KL: Fusion vil styrke decentralt Danmark

- Vi vil levere en mere sammenhængende service, siger formand for Danske Regioner om fusionsplaner med KL.
Danske Regioner og Kommunernes Landsforening vil med en fusion fokusere på at levere mere sammenhængende service. På billedet er det Danske Regioners formand Bent Hansen (til venstre).
Danske Regioner og Kommunernes Landsforening vil med en fusion fokusere på at levere mere sammenhængende service. På billedet er det Danske Regioners formand Bent Hansen (til venstre). Foto: SCH?TZE REN?/FOTOGRAF RENZ SCHYTZE

En fusion mellem interesseorganisationerne Danske Regioner og Kommunernes Landsforening (KL) skal tjene det formål at styrke det decentrale Danmark.

Det siger formændene for organisationerne, kommunernes Martin Damm (V), der er borgmester i Kalundborg, og regionernes Bent Hansen (S), der er formand for Region Midtjylland.

- Vi mener, at tiden er inde til at opruste og danne en organisation, der samlet kan repræsentere det decentrale Danmark, siger Martin Damm.

- Vi får en meget stærkere organisation sammenlagt. Vi får en stærkere stemme ved at slå pjalterne sammen. Det får borgerne at mærke gennem forbedringer, siger han.

Formand for Danske Regioner Bent Hansen (S) er også sikker på, at fusionen vil kunne mærkes hos borgerne.

- Vi vil levere en mere sammenhængende service, siger Bent Hansen.

Han erkender, at KL er større end Danske Regioner, og at det også vil have betydning for, hvordan magtfordelingen i tilfælde af en fusion vil være.

- Der er ingen tvivl om, at en kommende formand vil komme fra kommunerne, siger Bent Hansen.

Hvis fusionen bliver til virkelighed, er planen ifølge Ritzaus oplysninger, at der bliver to næstformandsposter. Her sætter regionerne sig på den ene post, mens kommunerne får den anden.

En eventuel fusion mellem de to organisationer vil først træde i kraft i 2018.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.