Jyske HK’ere raser: Provinsen er ikke ’Nørre Nederen’

"Mor er ikke sur – mor er PISSE-skuffet og bløder i hjertet efter dette knivstik."
”Mor er ikke sur – mor er PISSE-skuffet og bløder i hjertet efter dette knivstik”, skriver et medlem af HK Stat om satrinetegningen om udflytning af arbejdspladser fra hovedstaden
”Mor er ikke sur – mor er PISSE-skuffet og bløder i hjertet efter dette knivstik”, skriver et medlem af HK Stat om satrinetegningen om udflytning af arbejdspladser fra hovedstaden Screndump, hk.dk/omhk/sektorer/stat

HK Stat i hovedstaden frygter, at en ny regeringen flytter masser af arbejdspladser ud af København. Men andre steder i landet ser fagforeningens medlemmer anderledes på debatten om balancen mellem statslige arbejdspladser i og uden for hovedstaden.

En række medlemmer har haft svært ved at se det morsomme i en satire-tegning på bagsiden af juni-nummeret af HK Stats medlemsblad. Det skriver hk.dk.

Tegningen viser et kontor, hvor triste medarbejdere pakker deres ting ned i kister. To chefer går ind på kontoret, og den ene spørger den anden: ”Hvad synes dine medarbejdere om at flytte til Nørre Nederen?”.

Ifølge hk.dk har et medlem skrevet til HK Stats bestyrelse, at hun overvejer sit medlemskab af HK efter at have set tegningen:

”Mor er ikke sur – mor er PISSE-skuffet og bløder i hjertet efter dette knivstik”, skriver medlemmet.

På HK Stats Facebook side har et medlem vredt spurgt om, det er ”værre for københavnere at blive tvangsflyttet end (for) andre mennesker!!!” og stillet spørgsmåltegn ved, om HK er hans repræsentant eller foretrækker medlemmer fra København.

Den ansvarshavende redaktør for fagforeningens blad er ifølge hk.dk overrasket og ked af de stærke reaktioner på satire-tegningen.

- Sagen er, at artikler og illustrationer i HK Statbladet ikke er udtryk for hverken formandskabets eller bestyrelsens holdning til en sag. HK Stats politik og holdninger fremgår blandt andet af lederen og de artikler, hvor for eksempel formanden eller andre fra fagforeningen er citeret, siger redaktør Tom Gotfred til hk.dk.

Han tilføjer, at satrire er beregenet til at udfordre til debat, og at det er på ingen måde meningen at genere nogen medlemmer eller at markere en særlig fagpolitisk holdning med bagsidetegningen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.