Joachim B: Ok at offentligt ansatte benytter Ryanair

Liberal Alliances Joachim B. Olsen kan ikke se noget problem i, at politikere og embedsmænd benytter lavprisselskabet.
Liberal Alliances Joachim B. Olsen kan ikke se noget problem i, at politikere og embedsmænd benytter lavprisselskabet.
Liberal Alliances Joachim B. Olsen kan ikke se noget problem i, at politikere og embedsmænd benytter lavprisselskabet. Scanpix

Når det offentlige køber ydelser og produkter, er prisen det vigtigste. Derfor er der heller ikke noget problem i, at embedsmænd og politikere køber billetter hos Ryanair.

Det mener Liberal Alliances arbejdsmarkedsordfører, Joachim B. Olsen, ifølge dr.dk.

- Det offentlige skal være påpasselig med skatteborgernes penge. Derfor skal de købe det produkt, de ønsker, til den bedst mulige pris, siger han til dr.dk.

Ingen overenskomst

Lavprisseksskabet, der startede flyvninger fra København den 18. marts, er blevet mødt af kritik fra flere sider, fordi de ikke ønsker at tegne overenskomst med det danske personale.

Arbejdsretten behandler derfor også i øjeblikket spørgsmålet om, hvorvidt fagbevægelsen lovligt kan indlede en sympatikonflikt mod selskabet.

Samtidig har flere medier - herunder Avisen.dk - kunnet berette om særdeles dårlige arbejdsvilkår, hvor ansatte ikke fik løn under sygdom og selv skulle betale for deres uniformer.

Bedre forretningsmodel

Det preller dog af på Joachim B. Olsen.

- Ryanairs billetter er ikke kun billige, fordi lønningerne er lave. De er billigere, fordi selskabet har en langt bedre forretningsmodel end SAS, siger han til dr.dk.

Hans udmelding kommer i kølvandet på en meningsmåling, som Epinion har lavet for DR Nyheder. Denne viser, at 39 procent af danskerne er af den holdning, at ministerier og andre offentlige myndigheder skal have flyselskabets ry i forhold til løn og arbejdsvilkår for de ansatte som førsteprioritet, når de køber flybilletter.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.