Frontalangreb: SF gør tykt grin med Ryanair

SF blander sig nu også i striden med Ryanair og Københavns overborgmester Frank Jensen.
SF blander sig nu også i striden med Ryanair og Københavns overborgmester Frank Jensen.
SF blander sig nu også i striden med Ryanair og Københavns overborgmester Frank Jensen. Foto: SCANPIX arkiv

Onsdag aften gik Ryanair til angreb mod Københavns overborgmester Frank Jensen med et virtuelt knytnæveslag.

I et indlæg på Twitter - samt på lavprisselskabets egen hjemmesiden - udstiller de overborgmesteren som den berygtede franske dronning Marie-Antoinette, der mente, de fattige bønder kunne spise kage, hvis de ikke havde nok brød.

Og torsdag fulgte de op med endnu et opslag under overskriften "Now we will be frank" (nu vil vi være ærlige, red.).

Her er Frank Jensen afbilledet med et skilt, hvorpå der står "SAS, høje priser", og teksten ”Ryanair i København vil betyde flere valg for København, flere turister investerer i den lokale økonomi, flere velbetalte job, lavere priser for danskerne. Det er derfor, at flere og flere kloge danskere booker Ryanair”.

Mens Frank Jensen selv har reageret med et mod-tweet, hvor han glæder sig over at være blevet symbol på kampen for ordentlige forhold på det danske arbejdsmarked, har SF været mere kreative. De ønsker nemlig ikke at give lavprisselskabet det sidste ord i denne sag.

Hvor det i Ryanairs opslag er Frank Jensens ansigt, der er sat ind i billedet af Marie-Antoinette, er det i SF's version Ryanair-chefen Michael O'Leary. I en taleboble udtaler han blandt andet "Lad mig beholde min kongelige løn".

Personangrebet mod Frank Jensen kommer efter, han tidligere på ugen gjorde det klart, at Københavns Kommune ikke accepterer social dumping, og at de ansatte i kommunen derfor ikke skal benytte Ryanair, der nægter at indgå overenskomst med sine danske ansatte.

Fagbevægelsen afventer i øjeblikket også Arbejdsrettens ord for, om de lovligt kan gå ind i en sympatikonflikt mod selskabet. Det afgøres formentlig den 15. juni.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.