Jim Lyngvild og Yahya Hassan i bizar fight

De to store egoer tørner sammen på Facebook.
To farverige danskere, der i dén grad forstår at skabe ballade. Jim Lyngvild (t.v.) og Yahya Hassan.
To farverige danskere, der i dén grad forstår at skabe ballade. Jim Lyngvild (t.v.) og Yahya Hassan. Foto: SCANPIX arkiv

Knap så skønne ord fyger mellem digteren Yahya Hassan og modeeksperten, der er røget i flæsket på hinanden på Facebook (deres opslag ligger i bunden af artiklen).

Lad os med det samme advare mod et ret så direkte sprog i artiklen her. De to store egoer er helt fremme i skoene på det sociale medie, hvor Lyngvild skriver, at han da godt kunne have givet Yahya Hassan "en tur i høet (eller rettere gennem pule ham) så han ikke kunne stå på sine ben og skrive digte i 14 dage."

Mode-revserens udfald kom som en reaktion på, at Yahya Hassan i går på Facebook skrev, at han ikke bryder om Jim Lyngvild, "hverken fordi han er DF'er eller homoseksuel, bare fordi han er uintelligent og usexet."

I dag røg den 20-årige digter så til tasterne igen. Som et svar på Jim Lyngvilds svar på hans update ...

"Jim Lyngvild skriver at han gerne vil røvpule mig så jeg ikke kan stå på mine ben i 14 dage. Det skyldes at jeg afviste ham. Hvis jeg var lige så skrøbelig som den typiske chefredaktør-dansker, så havde jeg læst en trussel og været bange for min røv og bedt PET om at beskytte mig igen," skriver Yahya Hassan.

"Hvis jeg, den arabiske-islamistiske-flygtninge-fremmedarbejder-udlændinge-indvandrer havde skrevet noget lignende, så havde jeg nok fået problemer med etablissementet og ordensmagten. Og hvis jeg endelig ville bolles i røven af højrefløjen, så var jeg nok allerede blevet det, Jim Lyngvilds ligesindede har nemlig stået i kø længe."

Såvel Hassan som Lyngvild høster masser af likes på deres udgydelser. Jim Lyngvild får dog flest. Men han har også 127.000 Facebook-venner, mens Yahya Hassan 'kun' har 4.963.

Hele balladen er for øvrigt sat i gang af, at Lyngvild i de seneste dage har postet en del updates om hans syn på Dansk Folkeparti og homoseksuelle. Lyngvild er som bekendt både tilhænger af DF og bøsse, og det har han skrevet meget om på Facebook, efter en anden kendt homoseksuel, tv-værten Hans Pilgaard, i weekenden kritiserede den nyvalgte DF'er Mette Hjermind Dencker.

Hun havde på sin Facebook-profil slettet et spørgsmål fra Hans Pilgaard, der spurgte, om hun står ved en tidligere udtalelse fra 2013 om, at det er unaturligt, når en forælder lever alene med et barn, eller når man lever sammen med et menneske af samme køn.

Nu mangler vi sådan set bare, at Yahya Hassan og Hans Pilgaard mener noget om hinanden ...

Jim Lyngvild skriver at han gerne vil røvpule mig så jeg ikke kan stå på mine ben i 14 dage. Det skyldes at jeg afviste...

Posted by Yahya Hassan on 23. juni 2015

Yahya Hassan mener jeg er usexet... Tænk sig, jeg kunne ellers godt have givet HAM en tur i høet (eller rettere gennem pule ham) så han ikke kunne stå på sine ben og skrive digte i 14 dage!

Posted by Jim Lyngvild on 22. juni 2015

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.