Jim Lyngvild: Her er min DF-ministerliste
Jim Lyngvild har i mange år haft et godt øje til Dansk Folkeparti og tidligere partiformand Pia Kjærsgaard. Så han var selvfølgelig at finde til Dansk Folkepartis valgfest på Christiansborg på valgnatten. FOTO: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix/arkiv
Modekommentatorens ministerkabale rummer flere overraskelser.

Over hver femte vælger har sat kryds ved Dansk Folkeparti. Med 37 mandater er partiet Danmarks næststørste parti. Også større end Venstre, som nu får lov at danne regering igen.

Mange betagter det som naturligt, at Dansk Folkeparti nu tager springet og går i regering, bortset fra Dansk Folkeparti, som stædigt fastholder, at maksimal indflydelse sagtens kan opnås som støtteparti.

Men en af partiets trofaste støtter er ikke i tvivl. Ifølge designer, modekommentator og forfatter Jim Lyngvild er der nu ingen vej uden om en regeringsdebut.

- Selvfølgelig skal Dansk Folkeparti danne regering med Venstre i morgen. Og jeg ser gerne Pia (Kjærsgaard, red.) som den nye kulturminister, når jeg ikke selv kan få lov at få den, siger han.

Men har du da selv planer om at gå ind i politik?

- Jeg har ganske få ting, som jeg ikke har opnået i mit liv endnu. Ét af mine mål, inden jeg dør, er at blive kulturminister, siger Jim Lyngvild.

Så det varer ikke længe, inden du træder ind i dansk politik?

- Neeej, og lur mig, om det ikke bliver for Dansk Folkeparti, siger han.

Til næste valg?

- Altså hvis jeg må for min mand, så gør jeg det, siger han.

Har du andre bud på ministerposter i mellemtiden?

- Kristian Thulesen Dahl som udenrigsminister ville være en torn i øjet på rigtig mange mennesker... Og jeg ville elske det, siger Jim Lyngvild.

Støjberg erstatter Corydon

Partilederen skal altså ifølge modekommentatoren erstatte Martin Lidegaard (R), mens gruppeformand Peter Skaarup vurderes at kapre ministerbilen fra undervisningsminister Christine Antorini (S).

- Men altså min bedste veninde er Inger Støjberg (V), så må hun altså blive finansminister, man skal jo dele sol og vind lige, siger han.

Jim Lyngvild er ikke overrasket over den eksplosive fremgang til Dansk Folkeparti.

- Hvis man vil stemme rødt, er man jo ikke bange for at sige det, fordi de røde har patent på godheden. Men alle dem, som ikke siger noget, de stemmer blåt. Folket har fået lov til at ytre sin stemme, og folket gemmer sig ikke længere. Det er helt fantastisk, slutter han.

via Listen To News