Se Jim Lyngvilds vilde styling af kendt politiker: Bar mave og rustning

Xenia Stampe er blot én af de politikere, som har ladet sig style til noget nær ukendelighed af Jim Lyngvild.
Kan du gætte, hvem det er, Jim Lyngvild her har afbilledet?
Kan du gætte, hvem det er, Jim Lyngvild her har afbilledet? Illustration: Galleri Flintholm

Sådan har man ikke set hende før. En højgravid Xenia Stampe med bar mave, ridderrustning og kæmpe sværd.

Det er provoen, mode-eksperten og meningsmaskinen Jim Lyngvild, der har lokket den radikale politiker til at posere som barmavet barok-ridder. Fotoet af Xenia Stampe er en del af udstillingen 'Icons', der netop nu hænger til skue på Galleri Flintholm, der ligger ved Skerninge på Fyn (se billedet nederst i artiklen).

Andre celebs er også med. Jim Lyngvild har blandt andet styler Odenses borgmester Anker Boye som maharaja, realitystjernen Linse Kessler som madonna og politikeren Dan Jørgensen som adelsmand.

"Der er bling, hvide parykker, pudder og eksotiske gevandter for alle pengene, og Lyngvilds sans for iscenesættelse fornægter sig heller ikke denne gang," lyder det i omtalen af udstillingen, som galleri Flintholms ejer er begejstret over at kunne vise frem:

”Få kunstnere vender til Galleri Flintholm så hurtigt som tilfældet er med Jim Lyngvild, men det er der en helt indlysende grund til. Til ferniseringen på hans forrige fotoudstilling ’DE SYV DØDSSYNDER’ opfordrede jeg ham til at slippe tøjlerne endnu mere løs og flippe maksimalt ud i sin kunst. Det har han atter en gang gjort til fulde, og resultatet er vanvittig morsomt, finurligt og særdeles talentfuldt, siger Litten Gervang, ejer af Galleri Flintholm.  

Zenia Stampe er ifølge galleriet stylet som siddende kampklar med en kampscene mellem dyr og mennesker som baggrund.  Titlen ”The Holy Virgin” indikerer den gravide Jomfru Maria. Illustration: Galleri Flintholm

 

Tidligere fødevareminister Dan Jørgensen i en noget anden udgave, end man er vandt til at se. "Det lille æble kan symbolisere, at der skal tages vare på naturen og naturens skabninger. Dan Jørgensens blik antyder tro på vedholdenhed, og at kamp for velfærd for kloden belønnes," lyder det i pressematerialet om fotoet. Illustration: Galleri Flintholm

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.