Frank knaldet af jobcentret for Facebook-fotos: Du træner for meget

Kolding Kommune har indkaldt den 55-årige fleksjobber Frank til samtale efter at have luret på hans Facebook-profil.
Frank Olsen (billedet) føler sig overvåget af kommunen. Han er nemlig blevet kaldt til samtale, efter kommunen har snuset rundt i hans Facebook-billeder.
Frank Olsen (billedet) føler sig overvåget af kommunen. Han er nemlig blevet kaldt til samtale, efter kommunen har snuset rundt i hans Facebook-billeder. Foto: Privatfoto

- Jeg føler, jeg bliver forfulgt.

Sådan siger 55-årige fleksjobber Frank Olsen, som er blevet indkaldt til at stå skoleret for Kolding Jobcenter, efter kommunen har gennemgået hans Facebook-profil. Det skriver Ugeavisen.

Frank Olsen er blevet indkaldt til samtale med jobcentret, fordi kommunens kontrolgruppe har fundet opdateringer og billeder på Frank Olsens Facebook-profil, som viser, at han jævnligt træner i fitnesscentret og ind imellem tager på hundeudstilling.

Det kan de åbenbart ikke få til at passe med, at Frank Olsen samtidig kun kan holde til at arbejde 13,5 timer om ugen.

Den 55-årige tidligere smed fik i 2001 voldsomt ondt i det ene ben, og lægerne fandt ud af, at det skyldtes ødelagte hvirvler i ryggen. Siden har han også fået problemer med skulderen. Efter en række arbejdsprøvninger blev han i sommers godkendt til et fleksjob.

Uden træning ender han i kørestol

Den hyppige træning skyldes netop rygskaden, forklarer Frank Olsen. Han har altid trænet, og rygcentret har fortalt ham, at han skal blive ved med at træne ryggen for ikke at ende i kørestol.

- Det med at jeg skal arbejde i stedet for at træne har vi prøvet, før jeg fik tildelt fleksjob. Jeg kan ikke arbejde, hvis jeg ikke træner ved siden af. Hvis jeg arbejder i stedet for at træne, går der tre dage, så kan jeg ikke bruge det ene ben, fordi jeg ikke har trænet ryggen. Det kan se underligt ud, at jeg er muskuløs, selv om jeg er halvt handicappet. Men det er virkeligheden, siger Frank Olsen til Ugeavisen.

Hvad angår hundeudstillingerne drejer det sig om cirka 10 gange om året, og det er ikke noget, der belaster ham fysisk.

Det er ikke første gang, Kolding Kommune har mistænkt Frank Olsen for socialt bedrageri. Tidligere har de beskyldt ham for at rejse til udlandet, selvom han kunne dokumentere, at det ikke var tilfældet.

Skyldes ofte anonymt tip

Frank Olsens jobcenterkonsulent forklarer, at de på mødet skal drøfte, om Frank Olsens helbred er blevet bedre, og om træningen har fået et omfang, hvor noget af det kan erstattes af flere arbejdstimer.

- Vi respekterer meget, at du styrker og træner din ryg, men vil altså gerne have en samtale om dette, skriver jobkonsulenten blandt andet.

En ansat i Kolding Kommunes kontrolgruppe forklarer, at Facebook-opdateringerne ikke kan stå alene, når kommunen efterforsker snyd, og at der som regel ligger en anmeldelse eller et tip til grund. Der er heller ikke tale om, at de følger samme borger år ud og år ind.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.