Taxikrig

Endnu en Uber-chauffør sigtet for at køre pirattaxa

Det er endnu ikke afgjort, om det er ulovligt at være chauffør for Uber, men indtil det bliver afgjort, fortsætter politiet med at sigte Uber-chauffører.
Op mod 30 Uber-chauffører er nu sigtet af politiet.
Op mod 30 Uber-chauffører er nu sigtet af politiet. Foto: SCANPIX arkiv

Natten mellem lørdag og søndag blev endnu en chauffør fra den omstridte tjeneste Uber sigtet for ulovlig taxakørsel. Det oplyser Københavns Politi til Avisen.dk.

Chaufføren står til en bøde på 5.000 kroner for at have samlet kunder op mod betaling uden at have tilladelse til det. Politiet har nu sigtet op imod 30 Uber-chauffører, oplyser politikommissær i Færdselsafdelingen Søren Wiborg.

- Sigtelserne går som regel på, at de kører med passagerer mod betaling uden at have førerkort og erhvervskørekort, og uden at bilen er godkendt til erhvervskørsel, oplyser han.

Ulovligt eller ej?

Indtil videre skal den sigtede chauffør dog ikke have pungen op af lommen. For det er endnu ikke afgjort, om det er ulovligt at være Uber-chauffør eller ej.

Det skal Københavns Byret tage stilling til i slutningen af april, hvor seks af de sigtede Uber-chauffører skal for retten. Indtil da har politiet fået ordre på at sigte chaufførerne, men ikke udskrive bøder til dem.

- Vi sigter dem, vi møder i forbindelse med færdselskontrol, og så må domstolene afgøre, om det er strafbart at køre som Uber-chaufør, og hvad bødeniveauet skal være, siger Søren Wiborg.

Forskelsbehandling?

Hos taxachauførerne glæder de sig til at få afgjort, om det er lovligt eller ulovligt at være Uber-chauffør. For indtil det er afgjort, bliver politiet nødt til at forskelsbehandle Uber-chauffører og almindelige taxachauffører, mener taxachauffør Søren Nicolaisen fra den landsdækkende brancheforening Dansk Taxi.

- Hvis jeg bliver stoppet uden et gyldigt erhvervskørekort, for eksempel fordi det er udløbet, så får jeg en bøde og et kørselsforbud. Men hvis en Uber-chauffør bliver stoppet helt uden erhvervskørekort, så kan han bare køre videre. Det er lidt krænkende, siger han til Avisen.dk.

Søren Nicolaisen håber, at Københavns Byret når frem til, at Uber-chaufførerne skal leve op til de samme lovkrav som andre taxachauffører. Men han håber også, at selve Uber-tjenesten bliver kendt ulovligt.

Uber er blevet meldt til politiet af Trafikstyrelsen, men sagen er som nævnt endnu ikke kommet for retten.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.