Fagbosser vil af med Sass: Vores tålmodighed er brugt op

Flere østjyske fagforeningsformænd er vrede over Henrik Sass Larsens opbakning til den omdiskuterede Uber-tjeneste.
Mens Henrik Sass Larsen var erhvervs- og vækstminister udtalte han sig positivt om Uber, og det vækker kritik i fagbevægelsen.
Mens Henrik Sass Larsen var erhvervs- og vækstminister udtalte han sig positivt om Uber, og det vækker kritik i fagbevægelsen. Foto: Kasper Palsnov/Scanpix/arkiv

Henrik Sass Larsen bør ikke længere være socialdemokratisk gruppeformand.

Det mener en række fagformænd i østjyske fagforeninger, der i en mail under overskriften "Er Henrik Sass Larsen den rigtige som gruppeformand for Socialdemokraterne?" langer ud efter gruppeformanden. Det skriver flere medier.

Det er Henrik Sass Larsens holdninger til den omdiskuterede kørselstjeneste Uber, der har fået fagbosserne op i det røde felt. Mens Sass var erhvervs- og vækstminister udtalte han sig nemlig positivt om Uber. Blandt underskriverne er HK Østjylland, LO og 3F i Djursland, Transport, Logistik og Byg i Aarhus - og FOA og 3F i Randers.

I mailen skriver de lokale fagforeningsformænd blandt andet (se hele mailen i bunden af artiklen):

"Vores tålmodighed med den socialdemokratiske gruppeformand Henrik Sass Larsen er brugt op, og det er sagen om den såkaldte taxaservice Uber, der har sat hovedet på sømmet. Socialdemokraterne har en gruppeformand, der har brugt betegnelsen "alle tiders" om det, vi kun kan se som unfair konkurrence mod den etablerede taxabranche og endnu et angreb på den danske model."

Andre socialdemokrater som blandt andre transportordfører Rasmus Prehn og medlem af Europa-Parlamentet Ole Christensen har været mere kritiske i deres udmeldinger om Uber.

En gruppeformand er ikke hvem som helst

Med mailen håber fagbosserne, at Socialdemokratiet vil tage sagen op på et gruppemøde.

- En gruppeformand i et politisk parti er ikke en hvilken som helst person. Det er en, der på en eller anden måde tegner partiet ud ad til, siger Viggo Thinggaard fra HK Østjylland til Politiken.

Han anerkender samtidig, at det ikke er fagbevægelsens opgave at blande sig i, hvem et parti har som gruppeformand.

- Men Socialdemokraterne vil gerne have et værdifællesskab med dele af fagbevægelsen, og derfor synes vi også, at Socialdemokraternes værdifællesskab bør være, at man kun samarbejder med overenskomstdækkede selskaber, som Uber jo ikke er, siger Viggo Thinggaard til Politiken.

Hos Socialdemokraterne undrer man sig over kritikken.

- Jeg må sige, jeg er dybt forundret over både kritikken og den måde, den er blevet fremsat på. Det er en ærlig sag at ville debattere vores politik, men at gøre det i form af et personangreb hører ingen steder hjemme, skriver Nicolai Wammen i et svar til TV 2.

Er Henrik Sass Larsen den rigtige som gruppeformand for socialdemokraterne?Af formand for HK Østjylland Viggo...

Opslået af 3F Randers, Faglig Fælles Forbund på 28. marts 2016

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.