Ekspert: Fejl øger usikkerheden hos kontanthjælpsmodtagere

Det øger usikkerheden og mistroen hos kontanthjælpsmodtagere, når de modtager breve med fejl, lyder det fra en forsker.
43.000 borgere har i weekenden fået forkerte breve om kontanthjælpsloftet.
43.000 borgere har i weekenden fået forkerte breve om kontanthjælpsloftet. Foto: Scanpix/arkiv

Det øger usikkerheden hos kontanthjælpsmodtagere, når de modtager fejlagtige breve om kontanthjælpsloftet.

Sådan lyder det fra lektor og fattigdomsforsker ved Aalborg Universitet Morten Ejrnæs, efter Avisen.dk i dag har kunnet fortælle, at 43.000 borgere i weekenden har fået forkerte breve om kontanthjælpsloftet.

- Det øger den usikkerhed, som i forvejen er karakteristik for deres situation. Det er i forvejen svært for modtagerne af ydelser at sætte sig ind i, om de faktisk får de korrekte ydelser, fordi reglerne er svært gennemskuelige, siger han til Avisen.dk.

Det er i brevhovedet, at der er fejl i de mange breve. I Jylland har de berørte borgere nemlig modtaget et brev med Esbjerg Kommune som afsender - uanset hvilken kommune, de selv bor i. På Fyn er det Odense Kommune, der står som afsender på alle brevene.

Derudover har en række personer også fået oplyst forkerte satser i brevene.

- Når det er sådan, at de får oplysninger, som oplagt er forkerte, så er de selvfølgelig mistroiske i forhold til, hvad der overhovedet kommer til at gælde for dem, forklarer Morten Ejrnæs.

Breve har stor betydning

For kontanthjælpsmodtagerne kan brevene have en meget stor betydning.

- Det er jo meget alvorlige problemer, det her drejer sig om, for det er jo spørgsmål om nedsættelser, som kan betyde, at man ikke kan blive boende i den bolig, man har, siger Morten Ejrnæs.

Det er ikke første gang, at breve i forbindelse med implementeringen af kontanthjælpsloftet har været smækfyldt med fejl. Det samme skete i sommers, hvor et brev der skulle vejlede kontanthjælpsmodtagere om nye regler på området, indeholdt forkerte oplysninger. Beskæftigelsesminister Jørn Neergard Larsen kaldte dengang fejlen "meget uheldig".

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.