Dovne Robert har fået job – men kontanthjælpen giver mere

Manden, der blev kendt under navnet Dovne Robert, har droppet kontanthjælpen til fordel for et job.
Manden, der blev kendt under navnet Dovne Robert, har droppet kontanthjælpen til fordel for et job.
Manden, der blev kendt under navnet Dovne Robert, har droppet kontanthjælpen til fordel for et job. Foto: Scanpix

Robert Nielsen, der i 2012 blev kendt som Dovne Robert, fordi han som kontanthjælpsmodtager nægtede at tage ethvert arbejde, har nu droppet den offentlige ydelse.

I stedet er han begyndt at ernære sig som selvstændig gulvsliber, dog endnu uden den helt store indtægt. Faktisk har han kun mistet penge ved at arbejde.

Til Jyllands-Posten fortæller han således, hvordan han i år har tjent omkring 30.000 kroner før skat, mens han på kontanthjælp og som forsøger til sin 10-årige datter ville have fået omkring 85.000 kroner.

Men pengene synes ikke at være det afgørende for hans valg.

- Jeg kan godt lide identiteten i at gå rundt og være gulvsliber, siger han til Jyllands-Posten og understreger, at det er dejligt at være god til noget.

Bøjer ikke nakken

Robert Nielsen, der i omkring 10 år levede et anonymt liv på kontanthjælp, deltog i 2012 i DR2-programmet "På den 2. side", og blev herefter et kendt ansigt, der måtte finde sig i mange nedladende bemærkninger.

Samtidig blev han brugt som argument for den kontanthjælpsreform, der trådte i kraft den 1. januar 2014.

Selvom han er ked af, at hans udtalelser og den efterfølgende debat affødte en negativ opmærksomhed mod kontanthjælpsmodtagere, har han ikke ændret holdning.

- Jeg finder mig ikke i dårlige arbejdsforhold på en arbejdsplads bare for at hive en lønindtægt hjem. Det forfærdelige ved Venstres budskab om, at det skal kunne betale sig at arbejde, er, at de reducerer det at have et job til en lønindtægt, siger han til Jyllands-Posten.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.