Dennis K. om kampvalg i LO: "Jeg hælder til Lizette"

Formanden for FOA, Dennis Kristensen, foretrækker personligt Lizette Risgaard som ny LO-formand.
- Som feltet er lige nu, hælder jeg personligt nok mest til Lizette Risgaard som ny formand for LO, siger Dennis Kristensen til Avisen.dk.
- Som feltet er lige nu, hælder jeg personligt nok mest til Lizette Risgaard som ny formand for LO, siger Dennis Kristensen til Avisen.dk. Torkil Adsersen/Scanpix

Formandsdramaet i LO udvikler sig torsdag time for time. HK-spidsen Kim Simonsen lagde ud med at annoncere, at han nu også er kandidat til LO-formandsposten, men som dagen er gået er det en helt anden kandidat, den nuværende næstformand i LO, Lizette Risgaard, der har fået flest støtteerklæringer fra markante stemmer.

Således melder formanden for FOA, Dennis Kristensen, sig nu i lighed med 3F under Lizette Risgaards faner – med sin egen helt personlige opbakning forstås.

- Som feltet er lige nu, hælder jeg personligt nok mest til Lizette Risgaard som ny formand for LO, siger Dennis Kristensen til Avisen.dk.

Personlig støtte

Dennis Kristensen understreger, at FOAs hovedbestyrelse først tager endelig stilling, når man kender det endelige felt af kandidater. Og FOAs hovedbestyrelse holder først møde i midten af april, hvor de skal drøfte det kommende formandsvalg.

Lizette Risgaard indgik torsdag formelt samarbejde med Danmarks største fagforening, 3F. Hun stiller op med Arne Grevsen fra 3F som næstformand.

Der er lagt op til trekantsdrama og kampvalg om formandsposten i LO, for også soldaternes formand, Flemming Vinther, har meldt sit kandidatur. Han siger til Avisen.dk:

"God valgkamp"

- Jeg ser frem til en god valgkamp. Det er et sundt element i en demokratisk organisation, så længe den er sober og ordentlig. Det er jeg sikker på, vi kan leve op til, skriver Flemming Vinther, der lige nu forhandler overenskomst for statsansatte, i en sms til Avisen.dk.

Formanden for Dansk Metal, Claus Jensen, siger til Avisen.dk, at han ikke vil udtale sig om formandsvalget, før efter forbundet har holdt hovedbestyrelsesmøde i marts.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.