Zidane før Ballon d'Or: Ronaldo fortjener mere respekt
Cristiano Ronaldo kan torsdag modtage Ballon d'Or for femte gang i karrieren, ligesom det er sket for Lionel Messi tidligere. Foto: Lluis Gene/AFP
Torsdag bliver fodboldprisen Ballon d'Or uddelt, og her er Cristiano Ronaldo storfavorit til at vinde.

Torsdag står den på hæder til en af verdens bedste fodboldspillere.

Det sker, når fodboldprisen Ballon d'Or uddeles, og her er fodboldstjernen Cristiano Ronaldo storfavorit.

I øjeblikket bliver Ronaldo dog kritiseret i den spanske sportspresse for ikke at have leveret tilstrækkeligt i denne sæson.

Ronaldo har scoret to mål i ti ligakampe for Real Madrid, og han er specielt blevet kritiseret efter Real Madrids 0-0-kamp i weekenden mod Athletic Bilbao.

- Jeg synes, at Cristiano fortjener mere respekt, for han er en fantastisk spiller. Når tingene ikke lige går hans vej, så har alle et eller andet at sige om ham.

- Klubben og fansene, som elsker Cristiano Ronaldo, ved, hvad han har gang i. I sidste sæson havde han en fænomenal kampagne. Vi er kun halvt igennem sæsonen. Vi har stadig seks måneder tilbage, og seks måneder er rigtig lang tid for Cristiano, siger Zinedine Zidane.

Real Madrid ligger på fjerdepladsen i Primera Division med 28 point og hele otte point op til FC Barcelona på førstepladsen.

I 14 ligakampe i denne sæson har Real Madrid blot vundet otte kampe, mens fire er endt uafgjort, og det er blevet til to nederlag.

Målscoren på 25-11 er heller ikke imponerende i forhold til Barcelonas på 36-7.

Genvinder Ronaldo Ballon d'Or torsdag, så vil det være femte gang i karrieren, at portugiseren løber med prisen, og han vil få den for præstationen i sidste sæson, hvor Real Madrid både vandt det spanske mesterskab samt Champions League.

Fem priser vil udligne antallet hos den evige rival Lionel Messi, der vandt prisen i 2009, 2010, 2011, 2012 og 2015.

Ronaldo vandt Ballon d'Or i 2008, 2013, 2014 og 2016.

/ritzau/