X Factor tager dramatisk middel i brug
X Factor-dommerne skal holde tungen lige i munden. Når fjerde program af sangkonkurrencen bliver vist fredag, skal deltagerne i hver kategori nemlig skæres ned til kun fem personer ved hjælp af det nye koncept "5 Chair Challenge". Foto: Unger Anthon/free
X Factor indfører fredag et helt nyt element i konkurrencen, når de skal skære antallet af deltagere ned.

Syv år i træk har X Factor rullet over skærmen.

De fleste faste seere til sangkonkurrencen vil derfor nok i søvne kunne svare, at næste skridt efter de almindelige auditions er bootcamp. Men ikke i år.

Ottende sæson af det populære sangprogram har nemlig indført et nyt element forinden. Navnet er "5 Chair Challenge", og her skal dommerne på dramatisk vis og foran et stort publikum skære antallet af deltagere i hver kategori ned til kun fem personer.

Og DR's nye satsning i programmet er kanalens underholdningschef Jan Lagermand Lundme særdeles begejstret for.

- Vi er altid varsomme med at ændre for meget i et så velfungerende koncept, som X Factor gang på gang har vist sig at være. Men med denne sæson tog vi en chance og prøvede noget helt nyt. Og jeg synes så afgjort, at det har lønnet sig, forklarer han.

Stoleleg på vej

På scenen vil der stå fem stole. En ad gangen vil deltagerne få lov til at synge, og imponerer de dommerne tilstrækkeligt, får de en plads i stolen. Hvis ikke, er de ude af konkurrencen.

Er de fem stole fyldte, før alle deltagere har fået lov til at synge, skal de indtil videre fem udvalgte ikke føle sig sikre. De kan nemlig stadig risikere at skulle videregive deres plads.

Og den nye stoleleg, deltagerne skal igennem, vil øge spændingen markant, mener Jan Lagermand Lundme.

- Seerne får lov til at bevidne en mere dramatisk stoleleg, end både dommerne og deltagerne har været med til før, og det er både vildt underholdende og aldeles nervepirrende tv, siger han og fortsætter:

- Samtidig får det virkelig deltagerne til at yde deres ypperste, hvilket altid er skønt at se. Så jeg glæder mig til på fredag, for jeg er sikker på, at programmet vil vække begejstring over det hele landet, siger han.

X Factor sendes fredag klokken 20.00 på DR1.