X Factor slog Voice i seerkrig
DR er bedre end TV 2, når det gælder talent-shows - i hvert fald, når det gælder seertal. Foto: Bjarne Bergius Hermansen
Der var langt flere seere, til DR's talentklassiker X Factor end TV 2's nye forsøg Voice.

DR's medarbejdere på talentshowet X Factor havde søndag glæden af at kunne overhale konkurrenterne på det nye TV 2-talentshow Voice.

Hele 1,4 millioner danskere valgte at se premieren på årets X Factor søndag aften, viser tal fra Gallup. Det gjorde Danmarks Radio til en sikker vinder af tv-slaget søndag aften.

TV2's Voice, hvor fokus er mere på deltagernes stemme end deres fremtræden, måtte nøjes med 977.000 seere.

På X Factor-holdet var glæden til at føle.

"Jeg kan ikke forestille mig en bedre start. Der er jo ingen garanti, og det var ikke til at vide, om man havde nået et mætningspunkt, så jeg er virkelig lykkelig for, at vi kan samle danskerne omkring programmet, og det er første gang, vi får direkte konkurrence fra et andet program," siger DR's underholdningschef, Jan Lagermand Lundme til BT.

Jan Lagermann Lundme fortæller, at der var 1,6 million seere, da programmet toppede. Men da DR's seersucces startede sidste år, var det med 260.000 færre seere end de forrige år.

I DR er der nu ingen bekymring for, at der måske er en afmatning.

"Det (de nye tal red.) viser, at danskerne elsker X Factor, og det forstår jeg godt, men det viser også, at der er plads til begge programmer," siger underholdningschefen.

Kilde: BT