X-Factor chok: Dommere sender udvalgte hjem
Det bliver ikke til noget stort show i Parken for ni deltagere, der ellers overlevede fredagens boot camp og derfor troede de var sikre en uge endnu. Foto: DR Presse, Bjarne Bergius Hermansen
Ikke så snart var de præsenteret for deres deltagere, før X-Factor-dommerne måtte sende flere hjem.

Det var lige så lykkeligt, og alle deltagerne var glade for at gå videre i årets X-Factor efter fredagens store super boot camp.

Men så kom chokket:

Hver dommer måtte sende deltagere hjem med det samme.

Kort før var sløret løftet for, at Blachman i år skal arbejde med grupperne, mens Cutfather skal tage sig kærligt af de voksne og Pernille Rosendahl skal være mentor for de unge solister.

For ni deltagere blev det altså en kort fornøjelse, da de stiftede bekendtskab med deres dommer.

Dommerne måtte hver især finde på en sidste prøve for deltagerne, der alle troede, de var sikre på at gå videre i årets program.

Blachmann og Pernille Rosendahl valgte begge en one on one med deres deltagere. Pernille tog en snak med sine unge, mens Blachmann ville høre dem synge endnu engang. Cutfather samlede sine håbefulde voksne til en større syngeseance.

I sidste ende sendte Cutfather modvilligt Markus, Anne-Louise og R'n'B-sangerinden Mia hjem fra voksengruppen så han stod med otte deltagere, hvor der før var elleve.

De unge solister måtte skæres fra ti til otte, og det betød slutningen for Rasmus og Malene. Det var tydeligt en hård beslutning for den sorthårede sangerinde at slukke de to unges håb.

Mindre hårdt var det for Thomas Blachman, der lagde ud med at fortælle sine grupper, at det ikke faldt ham svært at skære nogen fra, fordi:

"I vågner snart op og tænker, Gud, er mine arme og ben her stadig? Det bliver et rent slagteri, det her," understregede den hårde dommer.

Af hans grupper var det to gange pige-duo, der måtte forlade showet. Down Tonight og Copyright er dermed allerede ude af X-Factor.