Wozniacki og makker går efter OL-wildcard
Danmarks nye tennis-powerpar kommer måske også på banen under De Olympiske Lege i London senere i år. Foto: Tommy Hindley / Topfoto / POLFOTO
Caroline Wozniacki og Frederik Løchte Nielsens sejr over USA har givet genlyd internationalt, melder Team Danmark-direktør.

Danmark kan meget vel ende med at få et par med i den olympiske tennisturnerings mixeddoublerække.

Det er Caroline Wozniacki og hendes makker Frederik Løchte Nielsens uventede sejr over USA mandag ved Hopman Cup i Australien, der får Team Danmark-direktør Michael Andersen til at vurdere, at den mulighed er væsentligt forbedret. Det skriver sporten.dk.

"Jo flere kampe de kan vinde sammen ved Hopman Cup, desto større chance har de for at få tildelt et OL-wildcard," siger han til hjemmesiden

Hopman Cup er det uofficielle VM for mixedhold, hvor USA ellers er forsvarende mestre.

"Sejren over USA giver genlyd internationalt," fortæller Team Danmark-direktøren til sporten.dk.

Foreløbig er kun Wozniacki sikker på OL-kvalifikation takket være førstepladsen på verdensranglisten i damesingle.

Frederik Løchte Nielsen er derimod nummer 236 i herresingle på verdensplan, og Michael Andersen vurderer ikke, at han kan spille sig ind på top 100 på få måneder.

"Meget tyder derfor på, at han skal hænge sin hat på Caroline. Og det, tror jeg, er en god taktik," forklarer han til hjemmesiden.

Det internationale tennisforbund, ITF, fordeler OL-adgangsbilletter til foråret.

"ITF vil til OL gerne se Caroline så mange gange på banen som muligt. Derfor tror jeg, der er gode chancer for, at Frederik bliver tildelt et wildcard," vurderer Michael Andersen.

Caroline Wozniacki og Frederik Løchte Nielsen skal møde henholdsvis Bulgarien og Tjekkiet i de næste to kampe i Hopman Cup.