Wilbek: Rusland er den sværeste modstander
Det danske landshold i herrehåndbold er havnet i en svær gruppe til VM i Spanien til næste år. Foto: AP/Joerg Sarbach / POLFOTO
Landstræner Ulrik Wilbek ærgrer sig over, at Danmark ikke undgik Rusland fra femte seedningslag ved VM.

Danmarks pulje ved håndbold-VM næste år tæller både Makedonien og Island. Det er dog Rusland fra femte seedningslag, som skaber de største bekymringer hos landstræner Ulrik Wilbek.

- Jeg synes, det var sådan lidt hip som hap med de puljer. Rusland oplever jeg som værende gode, og det var det værste hold at få fra femte seedningslag, siger Wilbek.

Danmark møder også Qatar og Chile i det indledende gruppespil ved VM i Spanien, hvor fire af de i alt seks nationer går videre fra puljen.

- Så kan man jo sige, at Qatar var et fint hold at få fra fjerde seedningslag. Så lodtrækningen var sådan lidt op og ned, mener Wilbek.

Landstræneren peger på, at russerne har et langt stærkere hold, end holdets lave seedning fortæller.

- Jeg tror, Rusland er den sværeste modstander i den her pulje. De har fået et helt nyt og stærkt ungt hold, og de har fået to hviderussere nationaliseret.

- De har gode bagspillere, og fløjene har de jo traditionelt styr på, så det ser ud til, at de har et meget godt hold, vurderer Wilbek.

Makedonien fra anden seedningslag bliver også en uhyre svær modstander. Danmark havde store problemer med at besejre Makedonien ved EM i januar, hvor der skulle en scoring i sidste sekund til for at vinde kampen.

Island bliver til gengæld svækket ved VM, da holdet mister en af de store profiler i AG København-spilleren Olafur Stefansson, som er stoppet på landsholdet.

- Og så møder vi Makedonien, som de fleste hold altid har problemer med. Island må formodes at være lidt svagere, fordi Olafur ikke er med til den tid, forklarer Wilbek.

Det danske landshold er i øjeblikket i gang med at forberede sig til OL-turneringen, hvor holdet i aften møder Norge.

VM i Spanien afvikles fra 11. til 27. januar 2013.