Wilbek har modtræk mod OL-dommerlinje
Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Landstræner Ulrik Wilbek vil have flere afslutninger fra fløjene for at mindske risikoen for angrebsfejl i OL.

Håndboldturneringen ved OL i London har blandt andet været kendetegnet ved, at dommernes fortolkning af regelsættet i en del tilfælde har været anderledes end det, man normalt ser i de internationale turneringer.

Det danske landshold har ikke mindst været frustreret over, at der ofte bliver fløjtet for angrebsfejl, når en spiller har forsøgt et gennembrud.

Landstræner Ulrik Wilbek mener, at hans hold derfor må justere lidt i måden, holdet agerer på i angrebssituationerne, i onsdagens OL-kvartfinale mod Sverige.

- Vi skal spille bolden videre en gang mere, for alle satser på at lukke sammen med to mand. Hvis vi har overblikket til at køre hårdt på og så slippe bolden lige inden, så kan vi få mange afslutninger fra fløjene, siger han.

- Der er spillere, der kommer til kort. Thomas Mogensen får det svært, han tør næsten ikke lave et gennembrud. Så nogle hold skal måske til at lave deres spillestil om, hvis det viser sig, at det her er fremtiden, siger Ulrik Wilbek med henvisning til dommerlinjen.

Landstræneren lægger ikke skjul på, at han ikke er begejstret over den megen fløjten for angrebsfejl. Men han har bemærket, at visse lande dygtigt udnytter den nye linje.

- Nogle lande er blevet dygtige til at arbejde med det. Spanierne har i nogle år arbejdet med det, hvor spillerne har lært at stå i vejen og så falde tilbage. Også kroaterne er kommet med. Mod Sydkorea blev det bare for grotesk, fordi koreanerne smed sig, inden vi rørte dem. Det er grotesk, for så er der jo ikke angrebsfejl.

- Det, jeg siger, er, at uanset om vi bliver nummer et eller otte, så skal vi passe på, at vi ikke ødelægger håndbolden. I regelsættet står, at der er angrebsfejl, hvis en spiller står stille, og der er en anden spiller, der løber ind i ham. Det har ikke været tilfældet her, siger Ulrik Wilbek.

/Ritzau/