Wikileaks-mand slettede 3.500 dokumenter
Dokumenterne fra WikiLeaks indeholdte en liste over terrormistænkte, der havde forbud mod at gå ombord på fly. Foto: Pressefoto Cimber Sterling.
Tidligere WikiLeaks-talsmand har destrueret 3.500 af USA's hemmelige dokumenter.

3.500 lækkede dokumenter, der indeholdte hemmeligheder fra amerikanske sikkerhedstjenester, er blevet destrueret.

Dokumenterne havde ligget på whistleblower-organisationen WikiLeaks' server, men da medstifteren Daniel Domscheit-Berg blev uvenner med den mere kendte stifter Julian Assange, tog han filerne med sig.

De to parter har sidenhen forhandlet om at få filerne tilbage til Wikileaks. Men nu fortæller Daniel Domscheit-Berg, at han har destrueret filerne.

"Dokumenterne er blevet makuleret i løbet af de sidste par dage for sikre, at kilderne ikke blev kompromitteret," siger han til Der Spiegel.

Ifølge Spiegel indeholdte dokumenterne blandt andet amerikanernes såkaldte 'no-fly list' - en liste over terrormistænkte, der har forbud mod at gå ombord på et fly. Julian Assange har sagt, at dokumenterne også havde oplysninger om 20 højreradikale grupper, hvilket Daniel Domscheit-Berg dog ikke har kunnet bekræfte.

Daniel Domscheit-Berg har siden sit exit fra WikiLeaks stiftet organisationen OpenLeaks, der kun lækker dokumenter til pressen - modsat WikiLeaks, der også offentliggør dokumenterne på sit website. WikiLeaks er for tiden inaktive, idet den hverken modtager eller offentliggør nye dokumenter.

Kilde: Der Spiegel.