Whiskybæltet i problemer: Lort i badevandet
Her skal du ikke bade i vandet på grund af colibakterier. Foto: Google Maps / kbh.badevand.dk
Skybruddet i weekenden har sendt en hær af colibakterier ud i badevandet i Whiskybæltet. Hold jer væk, siger ekspert.

Ingen bare numser i Whiskybæltet.

Rige naturister med hang til en morgendukkert skal holde sig på land. Skybruddet lørdag har ført kloakvand ud i havet og lukket strandene ved Bellevue, Charlottenlund og Hellerup.

Så undgå ondt i maven og bliv på land, lyder rådet fra lektor ved Institut for Vand og Miljøteknologi på Danmarks Tekniske Universitet.

"Lad være med at bade. Sidste gang vi havde et skybrud blev halvdelen af svømmerne syge. Så hold jer væk fra vandet," siger Karsten Arnbjerg Nielsen til Newspaq.

Det er den berygtede colibakterie fra afføring, som gør folk syge med stærke mavesmerter og diarre. Derfor er også Købehavns mest besøgte badeanlæg ved Islandsbrygge, stranden ved Svanemølleværket og Fisketorvet lukket.

Og det vil de være et par dage endnu, fortæller lektoren.

"Det kommer til at tage to til tre dage før vind, bølger og sollys har nedbrudt bakterierne," forklarer Karsten Arnbjerg Nielsen.

Vind og bølger spreder bakterierne ud, mens sollys dræber dem med UV-stråler. Er vandet grumset tager det dog længere tid, før bakterierne er døde.

Han advarer samtidig resten af danskerne om ikke at bade, når det lige har regnet meget. Alle steder i Danmark skal badenymfer blive på land, hvis man vil undgå colibakterier efter regn.

Vandet på østkysten af 'Lorteøen' ved Amager Strandpark er ironisk nok helt rent ifølge Københavns Kommune.

Her kan du følge, hvilke strande, der har røde og grønne flag.