VU: Vi håber det ikke er politisk motiveret

Et formodet brandattentat mod Venstres Ungdom er rystende, men det bremser intet. VU håber, det bare er drengestreger.
Branden i VU's lokaler ved Nørreport station nåede ikke at brede sig ret langt i bygningen.
Branden i VU's lokaler ved Nørreport station nåede ikke at brede sig ret langt i bygningen. Foto: Jens Dresling / POLFOTO

Der er stadig en tung lugt af røg i Venstres Ungdoms lokaler ved Nørreport Station. Men stemningen er såmænd let nok, selvom det kun er et par timer siden, ungdomspartiet opdagede en påsat brand på deres bagtrappe.

"Vi håber ikke, det er politisk motiveret. Man kan håbe, det er nogle drengestreger, nogen som har stået og leget ude på trappen, og at det ikke har været nogen, som virkeligt har prøvet at ramme os med en brand," forklarer Kristian Snerle, der er sekretariatschef for VU og personen, som anmeldte branden i morges.

På trapperne to sale ned fra ungdomspolitikernes lokale, står resterne af branden stadig. Et par lange rafter stikker ud af det udbrændte bål, og læner sig op ad væggen. Gerningsmændene har angiveligt ønsket, at branden skulle brede sig op af rafterne til loftet. Men det har de ikke haft held til.

"Det er heldigt, at de ikke har tænkt på at lægge rafterne op af trappen," siger Kristian Snerle og henviser til, at den gamle trætrappe langt nemmere havde taget imod ilden end de to vandrør, de står lænet op af.

Politi og brandfolk har været på besøg, men der er endnu ingen resultater for, hvem, hvordan eller hvorfor nogen har lavet bålet på bagtrappen.

Kristian Snerle har heller intet bud på, hvem gerningsmændene kan have været.

"De har stillet rafterne op af et vandrør, så det siger mig, at de er dumme," er den eneste kommentar.

Formand for VU Jakob Engel-Schmidt har tidligere i dag udtrykt sin vrede over episoden.

"Jeg er rystet over, at der er nogen, som har forsøgt at sætte ild til vores bygninger. Vi er en politisk organisation, som gør os i dialog. Det er meget lidt i demokratiets ånd at forsøge at brænde folk af, og det er jeg ærlig talt vred og rystet over," siger formanden til Newspaq.

Selvom stemningen er fin i VU-lokalerne, hvor valgplakater for de voksne venstrefolk dominerer lokalet, og tv'ene er indstillet på nyheder, er det alligevel ikke helt rart, indrømmer Kristian Snerle.

"Man ville lyve, hvis man sagde, man ikke var mærket af det. Men heldigvis skete der ikke mere, og det er det, vi er glade for indtil videre. Hvem, der så end gjorde det, fik ikke held til noget som helst. Der er ikke nogen, der skal bremse vores hverdag, hvis det var det, der var meningen," understreger sekretariatschefen.

Ingen blev skadet ved branden, der til alt held aldrig nåede at sprede sig i bygningen, men brændte ud på første sal, hvor den var lavet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.