Vred Bendtner: Jeg fortjener det ikke
Foto: Ole Frederiksen / POLFOTO
Den danske landsholdsangriber Nicklas Bendtner mener, at hans karantæne mod Tjekkiet er ufortjent.

Nicklas Bendtner er alt andet end tilfreds med den karantæne, som det europæiske fodboldforbund (Uefa) har pålagt ham som følge af den såkaldte "underbuske-sag" under EM tidligere på sommeren.

- Er rigtig gal over, at jeg ikke kan spille den næste kamp for Danmark.

- Jeg mener ikke, at jeg fortjener det, men livet går videre, og jeg kommer stærkere tilbage, skriver Nicklas Bendtner på twitter.

Angriberen fik beskeden i går aftes, at han og Dansk Boldspil-Union (DBU) ikke har fået medhold i den anke, de mandag havde til behandling. Således kan Bendtner ikke være med, når Danmark møder Tjekkiet lørdag 8. september.

Den danske angriber mødte dog ikke selv op hos Uefa ved behandlingen af sagen. Og ifølge DBU kan det have fået konsekvenser for sagens udfald.

Bendtner flashede sine underbukser fra spiludbyderen Paddy Power, da han 13. juni scorede til 2-2 for Danmark i gruppekampen mod Portugal, som endte med at vinde opgøret 3-2.

Episoden takserede Uefa få dage efter til en bøde på 100.000 euro - svarende til cirka 750.000 kroner - samt én spilledags karantæne.

Desværre for landsholdet betød det, at Bendtner var ude af den vigtige kamp mod Tjekkiet - en af Danmarks største rivaler i VM-kvalifikationen.

Mens bøden ikke blev anket af Bendtner, så ankede han og DBU karantænen - men altså forgæves. Paddy Power har udtalt, at de har betalt Bendtners bøde.

På grund af den usikre situation om Bendtner valgte landstræner Morten Olsen i testkampen mod Slovakiet i midten af august kun at lade angriberen spille første halvleg.

Landstræneren ville i anden halvleg prøve alternativer af, hvis Bendtners karantæne stod ved magt.

AaB-angriberen Nicklas Helenius fik chancen mod Slovakiet, og det er meget sandsynligt, at Helenius igen er at finde blandt Morten Olsens udvalgte, når landstræneren tirsdag udtager holdet til Tjekkiet-kampen.

Andre alternativer til at spille Bendtners plads er de to offensive midtbanespillere Lasse Schöne (Ajax) og Kasper Lorentzen (FC Nordsjælland).

Bendtner har spillet 52 landskampe og er noteret for 20 mål i rødt og hvidt.