Voldsramte kvinder strømmer til skadestuerne
Unge kvinder, der har været udsat for vold, strømmer til skadestuerne. Foto: Colourbox
Der er sket en enorm stigning i antallet af 15-24-årige kvinder, der tager på skadestuen som følge af vold.

Flere og flere unge kvinder fylder landets skadestuer med blå mærker over hele kroppen, brækkede lemmer og blødende sår på sjælen.

Nye tal fra Det Kriminalpræventive Råd og Statens Institut for Folkesundhed viser, at antallet af unge kvinder på 15-24 år, der har været en tur på skadestuen som følge af vold, er steget 85 procent fra 1995 til 2010 steget 85 procent. Dermed var der cirka 1.183 tilfælde i 1995, mens det tal sidste år var 2.184.

Og at der netop er sket en stor stigning i voldsramte kvinder, der søger hjælp på skadestuerne, kan skyldes, at det nu er blevet mindre tabu at fortælle sundhedspersonale om vold, mener fagfolk, skriver Berlingske.

"Det er måske mere et tegn på, at kvinder er blevet mindre tolerante over for vold, og vold er blevet mindre tabuiseret. Det får kvinderne til at turde angive vold som årsag til skaderne, når de henvender sig på skadestuerne. Men vi kan bestemt heller ikke afvise, at der er tale om en reel stigning i vold mod unge kvinder," siger sociolog Kasper Bisp Hansen fra Det Kriminalpræventive Råd til avisen.

Han understreger også, at stigningen kan skyldes, at sundhedspersonalet ikke i samme omfang som tidligere accepterer at registrere det som en ulykke, hvis der er tydelige tegn på vold.

Kilde. Berlingske