Voldsom snestorm bragte forsvundne Burt hjem igen
Burt er af den meget slanke race whippet. Hunden var væk i fem måneder, men er netop kommet hjem igen - og det kan vovsen takke en brandmand for. Privatfoto
En hund fra New York var væk i fem måneder, og ejeren var helt desperat. Men så begyndte sneen at vælte ned over byen ...

Som et forsinket juleeventyr er en sag om en forsvunden hund fra New York netop endt lykkeligt.

Hunden - som er af racen whippet og lyder navnet Burt - stak for fem måneder siden af fra sit hjem på Upper Manhattan, mens den stadigvæk var en lille hvalp.

Ejeren Lauren Piccolo var så ulykkelig, at hun satte gang i en stor aktion på de sociale medier. Hun oprettede en Facebook-side og døbte den 'Bring Burt home.'

Det hjalp bare ikke. 6. november noterede ejeren sig på Facebook-siden, at det var Buddys et års fødselsdag, og at hun savnede vovsen usigeligt.

Fandt Facebook-siden

Men så kom sneen til New York, og det bekymrede den lokale brandmand David Kelly, som i nogle uger havde holdt lidt øje med og fodret en sky hund, han havde opdaget ved brandstationen.

Da den store snestorm blev varslet, tænkte han, at hunden var i fare, og det lykkedes ham at vække dens tillid og få den indfanget.

Han gik i gang med at lede på intetnettet efter hundejere, der efterlyste vovsen og faldt over ejerens Facebook-side. Han ringede hende op i går, tirsdag, og siger til amerikanske medier, at hunden logrede vild med halen og slikkede ejerens hånd, så snart de to blev genforenet.

Og således kom der noget godt ud af det voldsomme snevejr.