Volden tager til i Syrien og koster 96 livet
Civile syrere væbner sig til konflikt med regeringsstyrkerne. Flere lande frygter, at der udbryder borgerkrig i Syrien. Foto: AP / POLFOTO
Volden fortsætter i det uroplagede land, som indtil for nylig var under overvågning af internationale fredsobservatører.

I løbet af i går (mandag, red.) blev 96 mennesker dræbt i Syrien.

De mange dødsfald gjorde mandag til en af de blodigste dage, siden der udbrød kampe mellem oprørere og regeringsstyrker i landet i marts 2011.

55 af de dræbte var civile, mens 25 var regeringssoldater, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, skriver AFP.

Af de resterende 16 ofre var ti afhoppede soldater, som sloges på oprørernes side, mens seks stammede fra Syriens Sikkerhedstjeneste.

Mandagens dødsfald følger en usædvanlig blodig søndag, hvor 88 mennesker mistede livet i de mest intense kampe, landet har oplevet, siden marts måned.

I sidste uge hjemkaldte Den Arabiske Liga sine fredsobservatører, fordi det stod klart, at deres tilstedeværelse i landet ikke lagde en dæmper på volden.

Det internationale miljø har lagt et betydeligt pres på Syriens præsident, Bashar al-Assad, men indtil videre har han afvist at træde af.

Kilde: AFP