Vodka kan gøre dig blind og sende dig i koma
Et lille glas vodka kan lune i den kolde tid, men for drikkere af tysk vodka kan det ende i koma. Foto: Lvova/Public domain/wikimedia
Der er ulovlig og potentielt giftig vodka i omløb. Vodkaen er hentet ind fra Tyskland og solgt via en privatadresse i Hjørring.

Der er risko for kvalme og synsforstyrrelse, hvis du i mild grad bliver syg af ulovlig vodka, der netop nu er i omløb. I værste tilfælde kan det ende i koma, blindhed eller respirationstop.

Så alvorlige kan konsekvenserne være, hvis man drikker af den ulovlige vodka, som Fødevarestyrelsen nu advarer imod.

Vodkaen er blevet undersøgt, og det konstateres, at den indeholder et faretruende højt niveau af træsprit. Vodkaen er importeret fra Tyskland og solgt fra privatadressen Idræts Allè 101 i Hjørring.

Den farlige sprut kan være solgt siden januar sidste år. Ifølge Fødevarestyrelsen er man kommet på sporet af de giftige flasker efter en henvendelse fra Tyskland.

Der kan være solgt op til 120 flasker. Flaskerne har ingen etiket, men er lukket med toldbanderole.

"Har man købt vodka fra den pågældende adresse eller vodka på tilsvarende flaske, bør man kassere den eller informere sin Fødevareregion. Opleves ovennævnte symptomer søges læge," oplyser Fødevarestyrelsen.