VM-vikaren jubler over kvartfinale
Den danske badmintonsensation Hans-Kristian Vittinghus har spillet sig i kvartfinalen i VM. Foto: Tom Hevezi / POLFOTO
Badminton-sensationen Hans-Kristian Vittinghus jubler over sin egen indsats. Han skal nu møde verdensmesteren, men det afskrækker ikke.

Danmark har to badmintonspillere med i VM-kvartfinalerne, som afvikles i dag og i morgen. Det sensationelle står Hans-Kristian Vittinghus for, fordi han burde ikke være god nok til at spille på det niveau.

Med en placering på verdensranglisten som nummer 24 vikarierer han for sin skadede landsholdskammerat Jan Ø. Jørgensen, men det har ikke afholdt Hans-Kristian Vittinghus for at gribe chancen. Og han er selv meget overrasket over, at det er gået så godt.

"Det er ubeskriveligt fedt, at jeg er nået så langt. Men jeg har ikke tænkt mig, at det skal stoppe her," siger Hans-kristian Vitttinghus til Ekstra Bladet.

Næste udfordring er den regerende verdensmester, kineseren Chen Jin, som hidtil har vundet begge indbyrdes opgør. Men det afskrækker ikke den danske sensation, som har lagt en slagplan mod verdensmesteren.

"Sidste gang tvang jeg ham ud i tre sæt. Og det kan jeg gøre igen, hvis jeg er tilstrækkelig tålmodig i mit spil. Det eneste, jeg ikke må gøre, er at angribe ham for tidligt," siger Hans-kristian Vitttinghus.

Peter Gade skal i dag møde vietnameseren Tien Minh Nguyen. Den tredjeseedede dansker har vundet alle seks indbyrdes opgør.