VORES VALG

VK bryder ambulance-løfte

Borgere i de yderste hjørner af Danmark får ikke den hjælp, som regeringen lovede dem for fire år siden. Dansk Folkeparti er utilfredse.
Ambulancerne er ikke hurtige nok i hele Danmark.
Ambulancerne er ikke hurtige nok i hele Danmark. Foto: www.colourbox.com (Arkivfoto)

Det er valgkamp og højtid for valgflæsk og valgløfter. Men måske skal Venstre og Konservative skrue lidt ned for løfterne. De har nemlig ikke formået at opfylde det, de lovede under sidste valgkamp i 2007.

Jyllands-Posten skriver i dag, at de to regeringspartier for fire år siden lovede, at der højst må gå 15 minutter, inden ambulancen er fremme i hele landet. Det er i midlertidig ikke tilfældet.

På Thyholm i Nordvestjylland må borgerne vente i op til 22 minutter, før ambulancen er fremme. I Blåvand på Vestkysten var der i april 13 kørsler med udrykning - kun én var fremme til tiden. Det samme er tilfældet på Langeland, hvor kun fem af 14 ambulancer var hurtige nok.

Sundhedsminister Bertel Haarder (V) mener dog ikke, at der er tale om løftebrud.

"Når man for eksempel i Region Syddanmark er fremme inden for 15 minutter i 93 procent af tilfældene, mener jeg, at det lever op til de krav, som man kan stille. Man skal se det under ét, og man er nødt til at tage i betragtning, at det koster forfærdeligt mange penge at hæve procenten," siger Haarder til Jyllands-Posten.

Den udlægning er man ikke enige i hos Dansk Folkeparti, der de seneste 10 år har støttet den borgerlige regering.

"Alle danskere skal have hjælp inden for 15 minutter, og det gælder uanset, hvor de bor. Det var under den forudsætning, at vi accepterede regeringens ønske om at lukke sygehuse," siger gruppeformand Kristian Thulesen Dahl.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tager i dag til Vestjylland, hvor mange af de berørte borgere bor.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.