Vismænd: Så hæv dog boligskatten
Boligskatterne kommer ikke op de næste fire år, siger finansministeren, selvom vismændene helst så dem i vejret. Foto: Colourbox
En fast boligskat skaber ulighed til gavn for de rigeste, men en rød regering vil ikke slippe skatten løs, siger finansministeren.

Den største årsag til stigende ulighed i Danmark er boligskatten.

Den rører sig nemlig ikke ud af flækken, hvilket kommer landets rigeste til gode.

Det mener vismændene, som i en økonomisk rapport kommer med en bøn til landets politikere.

"Ejendomsværdiskatten skal tilbage på én procent af den samlede ejendomsværdi," siger overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen.

For ikke at presse familieøkonomierne, foreslår vismændene, at man giver en midlertidig skatterabat til dem, det rammes hårdest af boligbeskatningen.

En skatterabat, der dog langsomt skal udfases i takt med at boligpriserne falder, og ejendomsværdiskatten dermed vil følge efter.

Men vismændene taler for døve ører på Christiansborg, hvor regeringen netop har fremlagt det økonomiske budget for 2012.

"Vi piller ikke ved boligskatterne de næste fire år. Det er sund økonomisk politik, fordi der er brug for stabilitet på boligmarkedet," siger finansminister Bjarne Corydon, og uddyber:

"Stabilitet giver mulighed for at købe nyt, hvilket skubber til vækst og beskæftigelse. Jeg kender godt vismændenes holdning, og det er der ikke noget nyt og overraskende i," slutter finansministeren.