Ville lave 105 kg speed af kartoffelmel

Formodede narkohandlere ville blande amfetamin med kartoffelmel og skabe en enorm mængde, siger politiet.
Tre danske mænd i alderen fra 27 til 43 år er anholdt i sagen.
Tre danske mænd i alderen fra 27 til 43 år er anholdt i sagen. Foto: Colourbox

Politiet gjorde noget af en fangst, da de tilbage i februar rykkede ind i en lejlighed i Lundtofteparken i Lyngby.

Her fandt de skarpladte pistoler, formbart sprængstof, detonatorer - samt 2,8 kilo kokain og 29,7 kilo amfetamin, der lå gemt i en kummefryser.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Men mængden af forbudte stoffer ville have været endnu større, hvis politiet ikke var skredet ind og anholdt flere formodede narkohandlere, som nu er tiltalt i den opsigtvækkende narkotika- og våbensag.

Ifølge anklageskriftet mener politiet, at de tiltalte mænd ville blande amfetaminen sammen med forskellige fyldstoffer - blandt andet kartoffelmel og kreatin - inden det skulle sælges videre for betydelige beløb til ukendte købere et sted i Storkøbenhavn.

Kreatin bruges blandet andet af bodybuildere til at opbygge muskler og restituere sig med, men kriminelle elementer anvender det også til at fortynde hårde stoffer.

I dette tilfælde ville det have bragt den samlede mængde op på ikke mindre end 105 kilo forarbejdet amfetamin, vurderer politiet.

Men forarbejdningen af amfetaminen - der også kaldes speed på gadeplan - mislykkedes, fordi de formodede narkohandlere blev anholdt forinden, hedder det i anklageskriftet.

Der er endnu ikke fastlagt, hvornår de tiltalte personer - tre danske mænd i alderen 27 til 43 år - skal for retten i narko- og våbensagen, oplyser Københavns Politi.

De sidder i øjeblikket varetægtsfængslet.

To andre mænd blev også anholdt under politiaktionen i Lyngby tilbage i februar, men deres sager behandles særskilt.

Ifølge Ritzaus oplysninger skal flere af mændene have rockerrelationer.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.