Ville lave 105 kg speed af kartoffelmel
Tre danske mænd i alderen fra 27 til 43 år er anholdt i sagen. Foto: Colourbox
Formodede narkohandlere ville blande amfetamin med kartoffelmel og skabe en enorm mængde, siger politiet.

Politiet gjorde noget af en fangst, da de tilbage i februar rykkede ind i en lejlighed i Lundtofteparken i Lyngby.

Her fandt de skarpladte pistoler, formbart sprængstof, detonatorer - samt 2,8 kilo kokain og 29,7 kilo amfetamin, der lå gemt i en kummefryser.

Men mængden af forbudte stoffer ville have været endnu større, hvis politiet ikke var skredet ind og anholdt flere formodede narkohandlere, som nu er tiltalt i den opsigtvækkende narkotika- og våbensag.

Ifølge anklageskriftet mener politiet, at de tiltalte mænd ville blande amfetaminen sammen med forskellige fyldstoffer - blandt andet kartoffelmel og kreatin - inden det skulle sælges videre for betydelige beløb til ukendte købere et sted i Storkøbenhavn.

Kreatin bruges blandet andet af bodybuildere til at opbygge muskler og restituere sig med, men kriminelle elementer anvender det også til at fortynde hårde stoffer.

I dette tilfælde ville det have bragt den samlede mængde op på ikke mindre end 105 kilo forarbejdet amfetamin, vurderer politiet.

Men forarbejdningen af amfetaminen - der også kaldes speed på gadeplan - mislykkedes, fordi de formodede narkohandlere blev anholdt forinden, hedder det i anklageskriftet.

Der er endnu ikke fastlagt, hvornår de tiltalte personer - tre danske mænd i alderen 27 til 43 år - skal for retten i narko- og våbensagen, oplyser Københavns Politi.

De sidder i øjeblikket varetægtsfængslet.

To andre mænd blev også anholdt under politiaktionen i Lyngby tilbage i februar, men deres sager behandles særskilt.

Ifølge Ritzaus oplysninger skal flere af mændene have rockerrelationer.