Vild løn: Taxachauffør har tjent 100.000 kr. om måneden
Foto: Jonas Ørtvig/Scanpix/arkiv
En 41-årig taxachauffør fra Midtsjælland hævder, at han aldrig holder ferie, fordi han er kisteglad for sit arbejde.

Den 41-årige Per Barfod Stølner elsker sit arbejde som taxachauffør så meget, at han aldrig slipper det. Han knokler derudaf, og på en god dag kan han komme op på 15 timer bag rattet – kun afbrudt af en frokostpause og en lille lur om eftermiddagen.

Det skriver Erhvervsavisen ifølge Sjællandske

Og ferie? Det holder han aldrig.

- Jeg holder min sommerferie her i bilen. Det er det, jeg kan lide. Jeg er jo selvstændig vognmand, så det er dyrt for mig at holde ferie. Min kone skubber nogle gange til mig, men jeg er ikke meget for det. Vi tager mest weekendture til Sønderjylland eller et andet sted, siger han til Erhvervsavisen. 

For fire år siden sprang den 41-årige vognmand ud som selvstændig flextrafik-chauffør hos Movia, og han kører med mange slags mennesker på Midtsjælland. Skolebørn, handicappede, syge, ældre og folk, der bare skal fra A til B har kørt med den arbejdsglade chauffør.

Det stod ikke skrevet nogen steder, at Per Barfod Stølner skulle blive taxachauffør. Tidligere var han stationsbetjent, og her var hans vigtigste opgave at gøre perroner og stationer rene. Men for 10 år siden fik han et tilbud, han ikke kunne sige nej til. Han blev spurgt, om han ikke havde lyst til at køre handicapkørsel.

Siden dengang har han siddet bag et rat – fra morgen til aften. Han arbejder en vis legemsdel ud af bukserne, og på en god dag kan han tjene mange penge, forklarer han.

- Jeg bliver bedre og bedre hver dag. Jeg har været oppe og tjene 70.000 kroner og en enkelt gang 100.000 kroner om måneden. Der er mange, som tror, man bliver rig af at være vognmand, men det gør man ikke. Jeg har jo også alle udgifterne til bil og benzin og så videre oveni, siger han.