Vidste du det? Chefen må læse dine mails
Der kan være god grund til at tænke sig om en ekstra gang, når du bruger din arbejdsmail til privat brug. Colurbox
Hvis det fremgår af virksomhedens it-politik, må chefen gerne læse dine mails.

Der kan være god grund til at tænke sig om en ekstra gang, når du bruger din arbejdsmail til privat brug eller i mails til kollegaerne bagtaler chefen.

Din chef må nemlig gerne læse dine mails – i hvert fald, hvis det fremgår af virksomhedens it-politik.

Det fortæller advokat med speciale i it-ret Peter Lind Nielsen, der er partner i advokatfirmaet Bird&Bird, til Journalisten.dk.

- Ind- og udgående mails fra en arbejdsmail betragtes som arbejdskorrespondance. Derfor forbeholder arbejdsgiverne sig retten til at gøre sig bekendt med mails sendt til og fra mailboksen. Men det skal fremgå af arbejdspladsens retningslinjer, siger han til Journalisten.dk.

Chefen må dog kun læse med, hvis der er særligt tungtvejende grunde til det, og samtidig skal tillidsfolkene på arbejdspladsen orienteres om det bagefter.

Men ifølge Peter Lind Nielsen er mange medarbejdere bare ikke klar over, at deres emails kan blive læst af andre, end dem, de var tiltænkt.

- Normalt er det ikke noget, man tænker over. Og det er måske derfor, folk sender ansøgninger om andre stillinger i andre virksomheder eller dybt fortrolige oplysninger fra deres arbejdsmail, siger han til Journalisten.dk.