Vidner: Balletchef tog kokain med teenagere
Kritikken hagler ned over Den Kongelige Ballet efter afsløringer om kokainmisbrug. Ledelsen anklages for at lade danserne i stikken.
Det tidligere vidunder-barn, balletchef Nikolaj Hübbe, er under hård kritik fra dansere, topledelse og eksperter.

På Den Kongelige Ballet må de ansatte finde sig i en chef, som tager kokain og ikke kan styre sine raseriudbrud. Nu viser det sig, at han også har taget kokain med nogle af kompagniets helt unge dansere, skriver Jyllands-Posten.

"Efter premieren på Tornerose kom fire-fem dansere ned med elevatoren fra Nikolajs kontor. Den yngste var 19 år, og de fortalte vidt og bredt ud i rummet, at de havde taget kokain med Nikolaj," fortæller en anonym danser til Jyllands-Posten.

Danserne har i lang tid forsøgt at gøre ledelsen opmærksom på problemet, men er blevet afvist ved døren, fortæller en anden danser.

"Henrik Steen Petersen (administrationschef, red.) sagde, at han havde spurgt Nikolaj, og han havde sagt, at det ikke passede. Så var den ikke længere."

Danserne er trætte af ledelsen på teatret.

"Jeg er vred over ledelsens reaktion på det her. Så længe de ikke vil anerkende problemet, så bliver det ikke løst," siger en danser.

Newspaq har forsøgt at få en kommentar fra Nikolaj Hübbe, men han vil ikke udtale sig, oplyser Det Kongelige Teaters presseansvarlige.

Kilde: Jyllands-Posten