Vidner: Amagermanden solgte os mordsmykker
Amagermanden føres bort efter en afhøring hos politiet. Foto: Kenneth Meyer / POLFOTO
To vidner siger nu, at Amagermanden har solgt dem en halskæde, der tilhørte mordofferet, Edith Andrup.

Amagermanden solgte den dræbte Edith Andrups store guldhalskæde efter drabet.

Det siger to af Amagermandens gamle bekendte, der til formiddag har været i vidneskranken. De to var tidligere gift. Manden er en barndomsven til den tiltalte.

"Vi sad og så fjernsyn, da han (tiltalte, red.) kom op og snakkede med min mand om smykkerne," siger barndomsvennens ekskone.

Manden i parret gjorde sig en gang i mellem i at købe guld og sælge det videre. Handlen blev da også gennemført, men i dagene efter så ægteparret halskæden i aviser og tv i forbindelse med mordet på den 73-årige Andrup.

Mordofferet Edith Andrup havde tidligere fået affotograferet sin dyrebare smykkesamling af forsikringsårsager. Det kom i går frem i retten.

Da de fandt ud af, at smykket kunne tilhøre offeret, var det kvindelige vidnes holdning klar.

"Jeg sagde, at han skal ikke komme med sådan nogle smykker mere," fortæller hun.

Ægteparret mener begge at kunne huske en form for indgravering i halskæden, hvor det fremgår, at smykket har tilhørt Edith Andrup.

Det forsøger forsvareren dog at så tvivl om. Især det kvindelige vidne bliver gået på klingen, da hun under tidligere afhøringer har fortalt, at hun ikke kunne huske en indgravering, men at det "kom til hende" senere hen.

Der er 10 retsdage tilbage i sagen mod Amagermanden. Man forventer en dom den 22. december.

Både mord, voldtægt, grov vold, røveri og forsøg på brandstiftelse er med i anklagerne.

Amagermanden blev anholdt sidste år, efter man fandt et kondom med hans DNA. Kondomet er angiveligt brugt til en voldtægt i en haveforening på Amager i 2010.