Vidne: Jeg så Amagermanden i Fasanskoven
Politiet leder efter Lene Buchardt Rasmussens lig i Fasanskoven i 1990. Foto: Arkiv / POLFOTO
Et vidne placerer den tiltalte på gerningsstedet for mordet i Fasanskoven.

Et vidne, der har været i området ved Fasanskoven på Kalvebod Fælled på Lene Buchardt Rasmussens drabstidspunkt, taler ud i retten.

Hans vidneudsagn placerer Amagermanden på gerningstedet.

"Jeg så en person, der opførte sig mistænkeligt. Han drejede rundt, så jeg kun kan se personen fra ryggen, som om der er noget at skjule," siger vidnet.

"Det var ikke en korthåret person," fortæller han.

Det er flere gange slået fast, at Amagermanden den gang havde længere, krøllet hår.

Vidnet fortsætter med at forklare, at han kører væk fra skoven, men kommer tilbage forbi skoven igen. Der møder han den tiltalte, der var på vej væk.

Vidnet kontaktede allerede i 1990 politiet med sine oplysninger, men blev ikke taget seriøst af personen, han talte med. Sidste år, da sagen mod Amagermanden begyndte at rulle, henvendte han sig igen til politiet - denne gang med bedre resultat.

"Jeg ringede selv til politiet og fortalte, at jeg havde set Marcel derude (den tiltalte, red.)," siger han.

Vidnet er sikker på, at det var den tiltalte, da han har kendskab til ham fra skoletiden. Vidnet er nemlig ligesom Amagermanden opvokset på Vestamager.

"Vi var ikke venner eller kammerater, men jeg vidste, hvem han var," fortæller han.

I dag er femte retsdag i sagen mod Amagermanden. Tidligere er mordet på en 73-årig kvinde i 1987 og en voldtægt på Amagerkollegiet i 2005 blevet behandlet i retten.

Man forventer en dom den 22. december. Både mord, voldtægt, grov vold, røveri og forsøg på brandstiftelse er med i anklagerne.