Vi tror vi får nok fuldkorn

Mænd er bedre end kvinder til at få spist de grove sager
"Det interessante er, at der i virkeligheden kun skal en skål havregryn og en skive rugbrød til at dække behovet," siger Joan Preisler, sundhedsansvarlig i FDB.
"Det interessante er, at der i virkeligheden kun skal en skål havregryn og en skive rugbrød til at dække behovet," siger Joan Preisler, sundhedsansvarlig i FDB. Foto: Colorbox

Er du også overbevist om at du får nok fuldkorn? Så kan du meget vel tage fejl.

En ny undersøgelse fra FDB Analyse viser, at 60 procent tror, de får nok af de sunde fuldkorn.

Men i virkeligheden er det mindre end ti procent af os, der får de anbefalede 75 gram for en voksen.

"Det interessante er, at der i virkeligheden kun skal en skål havregryn og en skive rugbrød til at dække behovet," siger Joan Preisler, sundhedsansvarlig i FDB.

Hun peger på, at de to klassiske fødevarer er nærmest usynlige i mange voksnes kost, og derfor får de slet ikke nok.

Anderledes er det i børnehaven. Her får langt de fleste de anbefalede 40-60 gram til børn, men det billede ændre sig, når børnene kommer i skole.

Men der er trods alt lidt godt nyt, når det gælder børn i skolealderen.

"På vores allersidste tal ser det ud til at rugbrødsindtaget er en lille smule stigende, så det er jo gode nyheder," siger Joan Preisler.

Og hvorfor er det så vigtigt at få spiset fuldkornene? Fordi de rummer vitaminer og mineraler, og også har sundhedsfremmende stoffer som kan forebygge blandet andet sukkersyge og hjertesygdomme.

Og så kan det være kvinderne skal lære af det gamle ordsprog om, at man ikke skal kaste med sten, når man selv bor i et glashus.

For undersøgelsen viser, at dobbelt så mange kvinder som mænd mener, at deres partner ikke får nok fuldkorn. Men undersøgelsen viser faktisk også, at mændene i højere grad nærmer sig anbefalingerne på de 75 gram.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.