Hvis du sidder og overvejer om mælken er lidt for sur og skal smides ud, så er du ikke den eneste.
En dansk gennemsnitsfamilie smider nemlig mad ud for 7.500 kroner hvert år. Det viser viser en undersøgelse fra Landbrug og Fødevarer i magasinet Food Culture med baggrund i tal fra Miljøstyrelsen.
Og det skyldes, at mange danskere simpelthen køber for stort ind.
Men hvis vi strammer lidt op er det muligt, at spare 15 procent af det årlige madbudget - svarende til en besparelse på 7.500 kroner for en familie på fire, der har et madbudget på 50.000 kroner.
Og det skulle man tro, at danskerne var villige til. For i en ny undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer, som bliver offentliggjort i organisationens magasin FoodCulture, siger 59 procent, at forbrugerne har hovedansvaret for madspildet.
"Det er glædeligt, at folk vil have gjort noget ved madspild og tilmed påtager sig et stort ansvar. Vi vil nemlig langt hellere producere fødevarer til at putte i munden frem for i skraldespanden," siger cheføkonom i Landbrug & Fødevarer Klaus Jørgensen til eb.dk.
Det er især mælk, kød og grønt der ryger i skralderen i stedet for at blive spist.