Vi sælger behandling af sårede til Libyen
Dansk fly har bombet i Libyen. Nu skal danske fly flyve sårede libyere til danske hospitaler. Foto: Screendump fra videoen
Danmark skal behandle sårede libyere med krigstraumer

Danmark siger ja til at modtage hårdt sårede libyere til behandling på danske hospitaler.

Det libyske hospitalsvæsen kæmper med at hjælpe de tilskadekomne efter borgerkrigen, og de har store problemer med at følge med. Derfor har de anmodet en række lande, herunder Danmark, om hjælp.

I en pressemeddelelse oplyser Udenrigsministeriet, at man har accepteret at modtage op til 50 hårdt sårede libyske borgere. Det er de hårdest sårede, der har krigstraumer, som har særligt brug for specialiseret behandling.

"Mange af de sårede er helt unge mennesker, der har kæmpet for en bedre fremtid. Jeg finder det derfor naturligt, at vi fra dansk side hjælper Libyen med den kæmpestore opgave det er, at behandle sårede libyere," siger udenrigsminister Villy Søvndal (SF).

Forsvarsminister Nick Hækkerup slår fast, at danske fly ikke kun skal bruges til at bombe Libyen.

"Vi har hele tiden sagt, at vi var klar til at hjælpe libyerne både under og efter konflikten. Det glæder mig, at vi kan bruge forsvarets fly til transport af sårede libyere, så de kan få specialbehandling på hospitaler i Danmark," siger han.

Libyen betaler selv for alle udgifter i forbindelse med transport og behandling af de sårede.