Vi køber nu for 80 mia. kr. på nettet
Foto: /Colourbox
Det blev - igen - et godt år for dem, som har valgt internettet som salgskanal.

Ifølge en ny opgørelse fra Dansk Erhverv med data fra Nets sendte danskerne 80 mia. kr. af sted til netbutikker i løbet af 2014.

Forbruget på nettet steg dermed med 16 pct. i forhold til 2013, hvor Dansk Erhverv har beregnet nethandlen til at runde 69 mia. kr. Det skriver Finans mandag.

- Det er lidt mere end de 15 pct., vi havde forventet - og så er der da ét sted i detailbranchen, hvor der er vækst, siger Henrik Hyltoft, markedsdirektør hos Dansk Erhverv.

Med i tallene er også netbetalinger for services som billetter til alt fra koncerter til en optankning af rejsekortet. Og så er køb af rejser og hotelovernatning også et sikkert hit på nettet.

- Rejsehandel er boomet de senere år. Rigtig meget af det, man bestiller til en rejse, er ren online-bestilling, f.eks. flybilletter. Det er med til at trække e-handel op, siger Henrik Hyltoft.

At købe på nettet med sit betalingskort er de seneste 10 år blevet hverdag for mange danskere, og ifølge Dansk Statistik har knap 8 af 10 danskere mellem 16 og 74 år i 2014 prøvet at handle på nettet. Samtidig har mange af de kendte butikskæder i den fysiske verden kastet sig helhjertet ind i nethandel, så både på kunde- og butikssiden er markedet blevet modent.